Szoljon Insta

2024.01.06. 15:30

Hétszázan mártóztak meg a dermesztően hideg vízben Tiszafürednél – galériával

Elképesztően nagy érdeklődés övezte a szombat délutáni jeges csobbanást a tiszafüredi szabadstrandon. A fürdőzőkre búvárok is vigyáztak.

Köllő Judit

Idén is óriási népszerűségnek örvendett a füredi jeges csobbanás: több turnusban összesen hatszáznyolcvanan mártóztak meg!

Forrás: Tiszafüredi önkormányzat

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy nem telhet el a január eleje a Ljasuk Dimitry által megálmodott tiszafüredi jeges csobbanás nélkül. A program idén is rendkívül népszerűnek bizonyult: szombat délután több százan – egészen pontosan hatszáznyolcvanan – mártóztak meg a dermesztően hideg, de a rendezvény nevével ellentétben azért nem jeges vízben a füredi szabadstrandon.

Rengetegen ellátogattak az eseményre, ráadásul a legtöbben nemcsak nézelődtek, hanem fürdőztek is
Forrás: Tiszafüredi Önkormányzat

A kora délután kezdődő közösségi programon a Tisza megáldását követően Kövér Gábor vízimentő tartott balesetvédelmi oktatást a csobbanásra vállalkozó elszánt résztvevőknek. Később, fél kettőtől a csoportokra bontott bemelegítés után a legbátrabbak már neki is vágtak a jeges fürdőzésnek. A résztvevőkre két búvár is vigyázott a helyi mentőszolgálat mellett.

A mártózás után szaunával, meleg teával, pogácsával és zsíros kenyérrel fogadták a didergő fürdőzőket. A közös élmény már alapból is remek hangulatot teremtett, melyet csak tovább fokozott, hogy Nagy Krisztián lemezlovas a legnépszerűbb slágerekkel szórakoztatta a jeges csobbanás főszereplőit és közönségét. 

A remek hangulatú rendezvény természetesen közös bemelegítéssel kezdődött
Forrás: Tiszafüredi önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!