Besenyszög / Szolnok

2023.08.03. 16:23

Bűnügyi felügyeletbe került az ittas állapotban vezető, halált okozó kamionsofőr

Besenyszög és Szolnok között ittas állapotban vezetett kamiont egy középkorú férfi, aki halálos balesetet okozott.

Köllő Judit

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint július 31-én éjfél tájban egy férfi közepesen ittas állapotban vezette a járművet Besenyszög és Szolnok között. Mint kiderült, a mellette lévő ülésen utazó barátnője nem használta a biztonsági övet.

A férfi állapota miatt a kamion lesodródott az út jobb szélére, majd a vízelvezető árokba hajtva a jobb oldalára borult.  A baleset során a férfi 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett, míg a járműben utazó barátnője a baleset következtében elhunyt.

A járási ügyészség a bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékére (2-8 évig terjedő szabadságvesztés) indítványozta letartóztatását. A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett annyiban, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ennek megelőzése érdekében, a büntetlen előéletű férfival szemben egy enyhébb kényszerintézkedést, a lakóingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet elrendelését tűze ki. 

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában