Jászkunság

2020.09.07. 08:00

Két baleset is bekerült az elmúlt hét legolvasottabb hírei közé

Motoros és kerékpáros ütközött Martfű és Tiszaföldvár között, végéhez értek a Várkapu Látogatóközpont építési munkálatai, erős emberek versenyeztek Jászberényben – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: Tiszaföldvár ÖTP

Ősszeütközött egy motorkerékpár és egy elektromos kerékpár péntek reggel Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 442-es út Martfű és Tiszaföldvár közötti szakaszán. A baleset egyik elszenvedője életveszélyesen sérült, a másikat 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: Tiszaföldvár ÖTP

Véget értek a Várkapu Látogatóközpont építési munkálatai, a következő lépés a belső tér kialakítása lesz. Verebes György, a Szolnoki Művésztelep vezetője és dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze a helyszín pénteki bejárásakor arról beszélt, a rendhagyó tárlatban korszerű és hagyományos eszközökkel egyaránt bemutatják a szolnoki vár történetét.

Fotó: Csabai István

Az orvosi hivatás gyakorlásában egyik legfontosabb az empátia, hogy szeretettel forduljunk a beteg felé, hiszen szüksége van a segítségünkre – vallja dr. Ócsai Antal, a jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója. Az aneszteziológus és intenzív terápiás, belgyógyász főorvos munkáját augusztus huszadika alkalmából Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Díj kitüntetéssel ismerték el.

Dr. Ócsai Antal legújabb könyve kordokumentum, melyben megörökítette a berényi kórház koronavírus elleni küzdelmét
Fotó: Gémesi Balázs

Négy gépkocsi ütközött össze a 4-es főút 112-es kilométerénél, Tiszapüspöki térségében. A balesethez a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők is a helyszínen voltak.

Erős emberek versenyét rendezte meg a BSD. Gym és a HSMA Erős Emberek szervezete múlt hét vasárnap Jászberényben, a Szentháromság téren. A látványos erőbajnokságot jóga és a Kolibri SE bemutatója után Budai Lóránt polgármester nyitotta meg.

Fotó: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában