Összefoglaló

2023.01.14. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 14.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A doni katasztrófa áldozatainak emlékére szerveztek túrát

Fotó: Mészáros János

Az elmúlt év novemberében megkapta a forgalomba helyezési engedélyt, az összes jogszabályi feltételeknek megfelelt, így az év végén megnyílt a járművek előtt a Pólya Tibor úti, összesen 29 férőhelyes parkolótér, amely továbbra is ingyenes marad.

Eltüntettek végre minden földutat Tiszajenő belterületén.

Az ügyészség indítványozta a csütörtök éjjel Újbudán egy rendőrt halálra késelő és két másikat megsebesítő férfi letartóztatását.

Visszatért megvakítása helyszínére a kemecsei édesanya, akit tavaly februárban fosztotta meg mindkét szemétől a volt párja.

Korábban 1.7 százalék volt,  januártól viszont 2 százalékra emelkedett az iparűzési adó Örményesen, de a kommunális adót is megduplázta idén az önkormányzat. 

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Jászberényben, miután a képviselő-testület tavaly októberben feloszlatta magát. Az 1-es számú egyéni választókerületben mégsem indul a képviselői helyért Gergi Tamás független jelölt.

A doni katasztrófa áldozatainak emlékére szervezett emléktúrát a vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj, a rákóczifalvai önkormányzat és a Varsány Közösségi Ház.

Sikerült korszerűsíteni a helyi óvoda fűtését és világítását Örményesen. A beruházás segítségével már most sokat spórolt a település.

Az ország gyermek bábjátékosai találkoztak Szolnokon, a Magyar Bábjátékos Egyesület és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ együttműködésében 2. alkalommal megrendezett Gyermek Bábjátszók Országos Gálarendezvényén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában