Összefoglaló

2023.01.16. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 16.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A lámpa pirosat mutatott, a sofőr ennek ellenére behajtott a kereszteződésbe

Forrás: police.hu

A korábbi polgármester, Pásztor Imre halála miatt írtak ki időközi választást Kőröstetétlenen. A vasárnapi voksoláson a független jelöltként induló Pásztor Roland a szavazatok több mint hatvan százalékát kapta, így ő irányíthatja a községet a következő időszakban.

Időközi önkormányzati választást tartottak Jászberényben vasárnap, a jászberényiek ismét Budai Lórántot választották meg a város polgármesterének. 

95 éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb olasz filmcsillaga, "az isteni Lollo", Gina Lollobrigida. A gyászhírt a színésznő családja közölte hétfőn.

Nincsen több türelmi idő, ezentúl szabálysértési büntetőpontokra, illetve pénzbírságra is számíthatnak a Szolnok belső útjaira szabálytalanul behajtó nehézgépjárművek. A részletekről Fejér Andor alpolgármester tájékoztatott hétfőn. 

A tervek szerint halad a háromszáz méter hosszú Bástya-sétány építése a Zagyva-gáton, mely összeköti a kellemest a hasznossal: egy újabb turistacsalogató látványossága lesz Szolnoknak amellett, hogy rendkívül fontos védvonalat képez majd egy-egy esetleges árvíz idején is

Egy rákóczifalvai lakos közlekedett személyautóval vasárnap Szolnok belterületén, a József Attila útnál. A sofőr figyelmetlensége okán a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére hajtott be a kereszteződésbe, majd összeütközött a neki jobbról érkező személyautóval. 

December elején nyitott a vármegyeszékhelyen a Lakatos Imre gyakorló jégpálya a Felső-szandai réten, de már be is zárt. Időközben ugyanis kiderült, hogy a bevételek nem fedezik a kiadásokat.

Megalakult a szkander-szakosztály Túrkevén, egyre több tagot számlál a csapat. Valóra vált Deák Lajos egyik álma, a profi szkanderversenyző alapítóként ugyanis a saját fejlődésén túl az utánpótlásnevelést, valamint a sportág helyi meghonosítását tűzte ki célul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában