Összefoglaló

2023.01.18. 20:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 18.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Több erszényben is mozgás van a tiszaderzsi Kenguru Parkban

Fotó: Nagy Balázs

A közelmúltban ünnepelte 103. születésnapját Abony legidősebb lakója. Bíró Béla 1919. december 23-án látta meg a napvilágot a Pest megyei településen. A második világháborút is megjárt idős úrral mindennapjairól és a „hosszú élet titkáról” is beszélgettünk.

Egy nagyvárosnyi emberrel lettünk kevesebben kilenc hónap alatt.

Tavasszal több jövevénnyel gyarapodik a tiszaderzsi Kenguru Park.

Kicsit meglepődtünk, amikor egy denevérre bukkantunk a szolnoki, Kossuth úti székházunk tárgyalójában. A kis repülő emlős édesdeden aludt, ám ehhez sajnos nem a legjobb helyet választotta ki magának, ugyanis a padlón feküdt.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2023. január 1-jei hatállyal kinevezte dr. Burka István Tibor címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyészt Jász-Nagykun-Szolnok vármegye főügyészévé.

Közel száz helyszínen vizsgálódtak a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársai a téli szezonális ellenőrzés keretében. Az év utolsó hónapjában zajló akció során a higiéniai szabályok betartását és az élelmiszerek nyomon-követhetőségét figyelték kiemelten a szakemberek.

Ráfutásos baleset történt szerdán délután Szolnokon, a Tószegi úton, a Vágóhíd utca találkozásánál.

A karcagi Kiss Mihály Aranyokleveles méhész az Országos Gyulai Mézversenyen két arany és egy bronz minősítést kapott mézére, a londoni nemzetközi élelmiszeripari versenyen hidegen sajtolt olajait ismerték el, s egy cég mintagazdaságai is lettek tavaly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában