Összefoglaló

2023.01.20. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 20.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A sofőr kipattant a buszból és a szántóföld felé menekült, de a rendőrök utolérték és elfogták

Fotó: Donka Ferenc

Egy nap alatt alatt első fokúról másodfokúra emelkedett az árvízvédelmi készültség a Zagyán. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság január 20-án reggel 6 órakor emelte a következő fokozatba a készültséget a folyón Újszász-Szászberek és Jászfelsőszentgyörgy között, valamint a Tápió bal partján a torkolattól Tápiógyörgyéig.

A Szolnoki Szakképzési Centrumnak 11 szakképző intézménye van, ebből 7 iskolában várják a diákokat a központi írásbeli felvételi vizsgákra. A végzős nyolcadikosok közül – az előző évekhez hasonló létszámban – összesen 574 fő jelentkezett. 

Átadták a munkaterületet, hónapokon belül elkezdődik a gyorsforgalmi út építése Törökszentmiklós Nyugat és Kisújszállás Kelet között. A kivitelezésre 36 hónapja van a vállalkozónak.

Óvodások látogatták meg Szalay Ferenc polgármestert a szolnoki városházán.

A magyar kultúrát ünneplik a Jászkunságban a hétvégén. Ingyenes filmvetítésekkel, különböző rendezvényekkel, és könnyedebb családi programokkal is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról hétvégén vármegyénkben, ahol az ünnepi események mellett egyéb színes programból sem lesz hiány.

Kigyulladt egy tízemeletes társasház egyik lakása Szolnokon.

Négy vármegyén át üldözték a Jászapátiról ellopott buszt, mely végül árokba csapódott – videóval.

Megyénk részletes sportműsora 2023. január 21-22-ig időrendben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában