Szolnok

2023.01.03. 06:55

Az ivóvíz védelmének fontosságára hívták fel a figyelmet

Az ivóvíz védelmére, a tudatos vízgazdálkodásra, valamint a szennyvízcsatorna megfelelő használatára hívta fel az elmúlt két évben a lakosság, és a fiatalok figyelmét a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. A szemléletváltó programsorozat üzenete több, mint kétszázezer emberhez jutott el.

Molnár-Révész Erika

A főnyereményt, vagyis a televíziót, Ludasiné Antal Dominika Ilona vihette haza

Fotó: Molnár-Révész Erika

Mozgalmas és nehéz éven van túl a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., hiszen 2020-ban indult szemléletváltó programsorozatának megvalósítását jelentősen befolyásolta a pandémia – hangzott el hétfőn, az erről szóló sajtótájékoztatón.

A program az ivóvíz védelmére, a tudatos vízgazdálkodásra, valamint a szennyvízcsatorna megfelelő használatára hívta fel a lakosság és a fiatalok figyelmét.

– Az idei év – főleg a nyár – megmutatta, hogy mennyire fontos az ivóvíz, mind az öntözés, mind a lakossági felhasználás szempontjából.

A pandémia ideje alatt az iskolákban online órákon vettünk részt, illetve videóüzenetek formájában juttattuk el az üzenetünket. Amikor a karantént feloldották, akkor a települési rendezvényeken, valamint az iskolákban már személyesen is megjelenhettünk, így a diákokkal, tanárokkal együtt beszélgethettünk ezekről a témákról.

– Tanórákon kívül pedig rengeteg településre jutottunk el, játékokkal, interaktív tesztekkel hívtuk fel a lakosság figyelmét az ivóvíz fontosságára, védelmére – sorolta Tulok Mátyás, a TRV Zrt. PR és Marketing Osztályának vezetője. Mint elhangzott, a program során mintegy kétszázezer embert értek el, és több, mint húsz iskolában mutatták be szemléletváltó programjukat a TRV Zrt. munkatársai.

Az online csekkbefizetéses játék győzteseinek Tulok Mátyás, a TRV Zrt. PR és Marketing Osztály vezetője adta át a nyereményt jelképező táblákat
Fotós: Mészáros János

– Nagyon fontos, hogy az ivóvíz védelme érdekében indítottunk egy olyan nyereményjátékot, amely kicsit környezetvédelem, és kicsit digitalizáció is.

Ez pedig azt jelenti, hogy az online csekkbefizetésre próbáljuk ösztönözni a lakosságot, ugyanis 280 ezer papíralapú csekk előállításához több, mint 25 ezer liter vízre van szükség. Ez, úgy gondolom, kimondva is rengeteg

– hangsúlyozta az osztályvezető.

A játékban azok az ügyfelek vehettek részt, akik átálltak az online csekkbefizetésre. A kisorsoltak pedig a sajtótájékoztatón vették át az értékes nyereményeket jelképező táblákat. Hárman táblagépet, ketten robotporszívót, míg egy játékos televíziókészüléket kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában