Összefoglaló

2023.04.28. 20:00

Már nem Gasper Potocnik a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Leváltották Gasper Potocnikot. A Szolnoki Olajbányász kosárlabda csapata címvédőként nem tudta kiharcolni a döntőbe jutást a Magyar Kupában. A nemzeti bajnokság negyeddöntőjében pedig kikapott a Körmendtől, így csak az 5–8. helyért játszhat a folytatásban. A szolnoki klubvezetés pedig úgy döntött, hogy a sikertelen szereplést követően már nem a szlovén vezetőedző, Gasper Potocnik felel a szakmai munkáért.

Több milliós is lehet a kára azoknak a Verseghy, Városmajor úti, illetve Mester úti lakosoknak, akiknek állítása szerint az M4-es autópálya építése miatt ment tönkre a házuk. Mivel az építtető NIF Zrt. nem vállalta a felelősséget, ezért csak jogi úton tudják érvényesíteni az igazukat. Ebben segít nekik a szolnoki Fidesz-KDNP frakció.

Nem tartotta vissza a börtön sem a csalástól azt a többszörösen büntetett férfit, aki raboskodása idején negyedmillió forinttal károsított meg egy jászberényi nőt három éve. A visszaeső csalót nemrég jogerősen is elítélte Szolnoki Törvényszék.

Eltört a cső, megsérült egy villanyvezeték, csak példaként említve néhány sürgősen javításra szoruló problémát. Nemrégiben közzétett kutatás alapján egy szakemberre átlagosan hetven napot kell várni Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében. Persze ez attól is függ, mekkora munkáról van szó.

Az érettségi megmérettetésre felkészítő éjszakai tanítást rendeztek a szolnoki Jendrassik középiskolában. A foglalkozáson 42 lelkes diák mélyíthette tovább tudását oktatóik segítségével forgácsolás, áramlástechnika, mérés, hőkezelés, pénzügyi ismeretek, matematika, rajz, rajzi szabályok és gépelemek témakörökben.

Megtelt a szolnoki ipari park, szükség van a bővítésére. Elkezdődhetnek a tárgyalások, erről szavazott csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete.

A katolikus egyházfő repülőgépe pénteken délelőtt tíz óra előtt pár perccel szállt le a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra.

Május elsejétől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem kötelező a maszkhasználat. A kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek a kórházat vagy a kórházon belül bizonyos osztályokat érintően a kötelező maszkhasználatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában