Összefoglaló

2023.04.05. 20:11

PET palack újrahasznosításért kapott tudományos díjat a jászsági mérnök – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Egy hónap alatt lebontotta egy ugyeri család Cegléden egy lakatlan ház gerendarendszerét, és az ahhoz kapcsolódó deszkaanyagait a gyanú szerint. A nyomozók tetteseket fogtak, faanyagokat foglaltak le.

Roma Kultúra-napi rendezvényt tartottak szerdán délután a Szolnoki Szigligeti Színházban. 1990-ben döntöttek arról, hogy április 8-a ezentúl cigány nemzeti ünnep, s az ENSZ az április 8-át a roma kultúra világnapjává nyilvánította. 

A hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztéséről számoltak be a szolnoki városházán tartott sajtótájékoztatón szerdán. A fejlesztés növeli a lehetőséget, hogy a hulladék ne a lerakóra kerüljön, a gazdálkodás az újrahasznosítás jegyében működjön.

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás miatt indítványozta egy 36 éves szolnoki férfi letartóztatását. Az elkövető április 3-án bemászott egy lakásba és onnan mintegy 350 ezer forint értékben arany ékszereket lopott el. A férfi többszörösen büntetett előéletű.

A mezőtúri rendőrök két férfit lopással, míg egy harmadikat pénzmosással gyanúsítanak, mivel ő olyan kerékpárt vett meg, amiről tudta, hogy lopott. Az egyenruhások megtalálták az eltulajdonított kerékpárt, amit lefoglaltak, majd visszaadtak a tulajdonosnak. 

Nyolcvankét kutató nyerte el 2022-ben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora címet. Az iparvállalatoknál dolgozók közül idén egyedüliként dr. Ronkay Ferenc okleveles gépészmérnök, Jász-Plasztik Kft. anyagfejlesztő mérnöke kapta meg a rangos elismerést.

Jászkiséren és Jánoshidán a napokban tartott szavazáson döntő többséggel támogatták, hogy az állami iskola egyházi fenntartásba kerüljön. Amennyiben az illetékes minisztérium is rábólint, a következő tanévtől a jászkiséri Csete Balázs Általános Iskolát a Jászkiséri Református Egyházközség, míg a jánoshidai Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskolát az Egri Egyházmegye működtetheti tovább.

Hatalmas lángok csaptak fel hétfőn délután a Szentendrén: kigyulladt egy ikerház tetőzete. A tűz a tetőtérből az egyik lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben. Az asszony a konyhában ülve, mozdulatlanul halt meg, itt találták meg holttestét.

A 49 éves férfi rendőrnek adta ki magát, hogy megtévessze áldozatait, gyanú szerint a csaló elsősorban Budapesten tevékenykedett, de volt, akit Esztergomban csapott be. A legalább nyolc sértettet megkárosító férfit április 1-jén fogták el a fővárosban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában