Összefoglaló

2023.04.27. 20:00

Több mint harminc napirendi pontot tárgyalt a szolnoki közgyűlés – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Összesen harminckét napirendi pontot tárgyalt csütörtöki soros ülésen a vármegyeszékhely képviselő-testülete. A közgyűlésen egyebek mellett meghallgatták a városi rendőrkapitányság tavalyi évi beszámolóját, de szó volt az idei költségvetés módosításáról, továbbá több, önkormányzati fenntartású intézmény tavalyi évi gazdálkodásáról, további működéséről.

Ittasan, jogosítvány nélkül, jogosulatlanul lopott el egy autóbuszt egy jászberényi férfi április 26-án, Szolnokon. A tettes a járművel nekiütközött egy teherautónak, közel egymillió forintos kárt okozva a sértett cégnek.

Embereken segít, életet is mentett már Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke. Az irodájukban sorakoznak az elismerések, melyek az utóbbi időben tovább gyarapodtak. Az elmúlt hetekben ugyanis két alkalommal is országos elismerést vehetett át az egyesület vezetője, aki idén ismét kiérdemelte Az év polgárőre címet.

Egy idős hölgy kerékpárját lopták el a Tesco bevásárlóüzlet elől a napokban Szolnokon. A járőrök pár órán belül azonosították és előállították az elkövetőt. A nyomozók megtalálták az eltulajdonított a kerékpárt is.

Szerda hajnalban indult útnak autójával egy férfi az egyik kunhegyesi mezőgazdasági úton, a 34-es számú főút irányába. Haladása során azonban letért a földútról, az öntözőcsatornába hajtott, majd elakadt. A férfiről később kiderült, hogy nem csak ittasan vezetett, de jogosítványa sem volt.

A budapesti Rockmúzeum közreműködésével a Száz legfontosabb magyar rocklemez címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután a TISZApART Moziban. Az eseményen a kiállított alkotásokat Bálint Csaba, a Rockmúzeum vezetője mutatta be a látogatóknak. 

Szamárral láttak közösülni egy férfit a napokban a dél-erdélyi Vámhídpuszta melletti mezőn. A rendőrséget az állat tulajdonosa értesítette, aki szemtanúja volt a történteknek. A kiérkező egyenruhások azonnal elfogták a 27 éves román férfit, aki ellen zoofília megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt annak a bűnszervezetnek a tagjaival szemben, amely egy többrétegű titkosított hálózaton keresztül gyermekpornográf tartalmak megosztására létrehozott fórumot működtetett. A felhasználók gyermekek szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos, súlyosan szeméremsértő felvételeket osztottak meg egymás között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában