Összefoglaló

2023.04.25. 20:00

Világviszonylatban is egyedülálló leletekre bukkantak a Jászságban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Világviszonylatban is egyedülálló leletegyüttesre bukkantak tavaly a régészek Jászberény közelében. A kétezer éves sír a Római Birodalom egyik központjából érkezett orvos csontvázát és a gyógyításhoz, sebészeti beavatkozáshoz használt eszközeit rejtette. A leleteket és a halott doktor csontvázát exkluzív sajtótájékoztató keretében mutatták be kedden Budapesten, az ELTE BTK Régészettudományi Intézetében.

Megoldódhat az orvoskérdés Martfűn. Dr. Papp Antal polgármester tájékoztatása szerint jelenleg több orvossal is tárgyalnak, a felnőtt háziorvos kérdés már május-júniusban helyettesítéssel megoldódhat. A város vezetője reméli, hogy bár országos az orvoshiány, nekik végre sikerül hosszútávú megoldást találni. 

Április 24-én délután Szolnok belterületén, a Karinthy Frigyes úton közlekedett személyautóval egy szolnoki lakos. A járművet vezető nő haladása során későn észlelte az előtte forgalmi okból álló autót, hátulról nekiütközött, és nekilökte az előtte álló személyautónak.

Egy autóalkatrészeket szállító kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze hétfő délelőtt a 44-es és a 442-es főút kereszteződésében, Kunszentmárton térségében. A város hivatásos tűzoltói mindkét járművet áramtalanították, majd a személyautót letolták az úttestről, végül letakarították a törmelékeket

Összbírói értekezletnek adott otthont kedden délelőtt a Szolnoki Törvényszék. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón dr. Tóth Áron László, az Országos Bírósági Hivatal Elnöki Kabinetének főosztályvezetője és Kissné dr. Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszék elnöke számolt be az intézmény elmúlt évi tevékenységéről.

Három hétig látogatható az a vándorkiállítás, amely kedden délelőtt nyílt meg a Hetényi Géza Kórház „C” épületének aulájában. A hat darab molinóból álló tárlat érdekes információkat oszt meg az érdeklődőkkel a tuberkulózis betegség múltjáról és gyógyításáról. 

Legjobb barátaik gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel egy milliomos szlovák férfit és annak szeretőjét Budapesten, a Marina Part lakóparkban. A két férfinek a pár vagyonára fájt a foga, ezért mindkettejüket fejbe lőtték. Ezt követően feldarabolták a holttesteket, majd Pilisszentivánon, az erdőben elrejtették azokat egy meszesgödörben.

 Pár napja brutális gyilkosság történt a budapesti Marina parton, amikor egy 29 éves férfit őrjöngő barátnője halálra késelt. A férfi megpróbált elmenekülni, annyi ereje is volt, hogy felhívja a mentőket, de végül a folyosón összeesett és meghalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában