Összefoglaló

2023.05.08. 21:54

A Jászkunságban is elkezdődött az érettségi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Három emlékszoba várja hamarosan a látogatókat a nemrég felújított Klein-házban, vagyis a Klein-Lábassy Kultúrkúriában, ahol már javában zajlanak hétvégente a kézműves-foglalkozások. Az épület hivatalosan május 14-én nyitja meg kapuit a közönség előtt.

Esélyes, hogy lesz ATM Tiszajenőn. Ha az egyik banknál kellő számban nyitnak számlát a lakosok, a pénzintézet beüzemelhet egy automatát.

Mintegy másfél ezer szalvéta alkotja a Szelevényen kiállított gyűjteményt.

Endrei Judit volt a Kertvárosi Közösségi Ház és Fiókkönyvtár vendége. Az egykori televíziós műsorvezető, bemondó legújabb könyve kapcsán tartott előadást.

A rendezői székben is kipróbálja magát Cibakháza tehetséges énekese Kertész Iván. A próbákat már megkezdték, szeptemberi premiert terveznek. A munkába az énekeseket, színészeket is bevonja.

A Jászkunságot is érinti az árvízvédelmi program. A Tisza árvízi biztonságának növelése a több mint hétmilliárd forintos fejlesztési program legfontosabb célja.

Nehéz napok előtt áll a legfiatalabb törökországi mentőkutyás hős. Mező Marcell orvosi egyetemre készül, ezért biológiából és kémiából emelt szintű érettségi vizsgát tesz.

Megrúgta nőismerősét egy helyi fiatal Karcagon, akinek a cipőit is lehúzta a lábáról.

Négy igen, három nem szavazattal végül a testület feloszlatása mellett döntöttek a képviselők Öcsödön.

Kristályt és krekket is árult a jászsági drogkereskedő, elrendelték a letartóztatását.

Könnyűnek bizonyult az idei középszintű magyar érettségi, sokan választották a novellaelemzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában