Tájékoztatás

2023.06.23. 07:00

Döntés: idén is lesz Csángó Fesztivál Jászberényben

A támogatásoknak köszönhetően megoldódnak a pénzügyi gondok.

Illés Anita

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Pesti József

Ahogy arról korábban hírportálunkon beszámoltunk, anyagi okok miatt kérdésessé vált, hogy idén meg tudják-e rendezni a XXXI. Csángó Fesztivált Jászberényben. A pontosabb támogatási formák ismeretében a szervezők a napokban döntöttek: idén is megszervezik az ország egyik legpatinásabb folklór programsorozatát. 

– Úgy néz ki, hogy megoldódnak a pénzügyi gondok. Az államtól tizenkét millió forint támogatást kapunk a Csángó Fesztiválra. A jászberényi önkormányzat év elején a város költségvetésében tízmillió forintot biztosított a rendezvény megszervezésére. Ehhez további kilencmillió forint támogatást adott az önkormányzat – tájékoztatott Szűcs Gábor, a Csángó Fesztivál igazgatója, a Jászság Népi Együttes vezetője. 

Ezekkel a támogatásokkal, valamint szponzorok segítségével finanszírozni tudják az augusztus 10-től 13-ig tervezett kulturális, hagyományőrző programsorozatot. A fesztiválhoz kapcsolódva augusztus 6-tól ebben az évben is megrendezik az Aprók Tánctáborát és a Nemzetközi Táncház és Zenésztábort is.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában