Szoljon Insta

2023.06.26. 17:17

Több száz millió forintból újult meg a pedagógiai szakszolgálat épülete Szolnokon

Újabb tankerületi fejlesztésről számoltak be Szolnokon. A több mint 750 millió forintot elnyert támogatás részeként a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye is megújult, az épületet új szárnnyal bővítették.

P. Pusztai Nóra

Szalay Ferenc polgármester (balra), Zsoldos Erzsébet, a vármegyei pedagógiai szakszolgálat főigazgató helyettese, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi központ igazgatója együtt vágták át a szalagot

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki Tankerületi Központ három intézménye újult meg egy pályázat segítségével, az intézményekre több mint 750 millió forintot költöttek. A hétfőn tartott projektzáró rendezvényen második állomásként bemutatták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményben történt fejlesztéseket.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a helyszínen elmondta, a köznevelés támogatása szempontjából kiemelkedő a pedagógiai szakszolgálat, ami az iskolák és a családok életében is jelen van. Szalay Ferenc polgármester hozzátette, az épület felújítására és bővítésére több mint 350 millió forint jutott.

Koczok Ágnes tagintézményvezető-helyettes a projektet részletezte, kitért arra, hogyan fejlődtek a tárgyi feltételek.

– Az új szárny építése 2021. december 6-án kezdődött. Az épület már meglévő részein is dolgoztak a szakemberek, alábetonozták azt, majd a falat és tetőt szigetelték. Kicserélték a nyílászárókat, új fűtési rendszert építettek ki, megújult a vizesblokk – sorolta.

Optimalizálták a belső tereket, az épületet akadálymentesítették, tágasabb és korszerűbb intézményben fogadhatják a hozzájuk érkezőket. A tetőre tizenhat napelemet szereltek. A udvaron játszóteret alakítottak ki, hogy a várakozási idő könnyebben teljen a családoknak.

– Bebútoroztattuk az új szárnyat és a régiben is kicseréltük az elhasználódott eszközöket, berendezési tárgyakat. Problémaspecifikus eszközöket szereztük be, amelyek még inkább segítik a fejlesztést – emelte ki Koczok Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában