Lista

2023.07.03. 09:00

Búcsú az elhunyt katonáktól Szolnokon, drogfogás Jászapátin – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Elbúcsúztatták a Horvátországban elhunyt katonákat Szolnokon, holttestet találtak a tűzoltók egy szolnoki lakásban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A szolnoki dandár katonái három elhunyt honvédtársuk – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – képével kísérték a koporsókat

Fotó: Mészáros János

1. Őket gyászolja az ország: nem újoncok voltak a lezuhant szolnoki helikopter személyzetének tagjai

Kedden katonai tiszteletadással fogadták az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál annak a Mi-17 típusú helikopteren hazaszállított három pilótának a földi maradványait, akik június 21-én Horvátországban, kötelességteljesítésük közben tragikus helikopter-szerencsétlenség következtében elhunytak. Radnai Ádám százados 2018, Konrád Dávid főhadnagy 2019, Lőrincz Tamás zászlós pedig 2004 óta szolgált a szolnoki helikoptereseknél.

A balesetben a szolnoki helikopterdandár három katonája vesztette életét
Forrás: Magyar Honvédség

2. Megérkezett a helikopter-balesetben elhunyt katonák koporsóit szállító gép a szolnoki bázisra

Kedden délután megérkezett a horvátországi helikopter-balesetben elhunyt három szolnoki katona földi maradványait szállító helikopter az MH 86. Kiss József Helikopterdandár bázisára. A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet, kezükben a három elhunyt honvéd képével.

3. Holttestet találtak a tűzoltók egy szolnoki lakásban

Szerda este a szolnoki Ady Endre utca egyik tízemeletes társasházához riasztották a tűzoltókat és a mentőket. A helyszínre kiérkező tűzoltók kinyitották az egyik lakás ajtaját, ahol egy holttestet találtak.

4. Akciófilmbe illő jelenetek: otthonukban csaptak le a drogdílerekre, Jászapáti volt az egyik helyszín

A Jászberényi Rendőrkapitányság nyomoz új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves erdőtelki és egy 49 éves jászapáti lakos ellen. A nyomozók június 21-én kutatást végeztek a feltételezett elkövetők ingatlanjaiban, és több száz gramm, nejlontasakba és alufóliába kiporciózott port foglaltak le.

A rendőrök új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket
Forrás: Police.hu

5. Mécsest gyújtottak Varga Erik Riki emlékére Szolnokon

Mécsesgyújtással búcsúztak Varga Eriktől június 30-án a Tisza-partnál. A szolnoki festőművész, basszusgitáros, és ahogy magáról mondta: boldogságkutató halálhíre sokakat megdöbbentett, hiszen talán nincs is olyan szolnoki ember, aki nem ismerte volna Rikit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában