Szoljon Insta

2023.07.04. 12:43

Leküzdötték félelmüket a szolnoki ejtőernyős tábor kadétjai

A diákok a Speciális Ejtőernyős Kiképzési Központban ismerkedtek meg a katonai ejtőernyőzéssel, ahol beszélgethettek a világbajnoki címmel rendelkező magyar ejtőernyős válogatott tagjaival, és megnézhették az ejtőernyős szimulátort is.

Mészáros Géza

Az egyhetes kadéttábor tizenöt fiatalja közül jó néhányan életük első ugrását teljesíttették

Forrás: Magyar Honvédelem

Idén először rendeztek kadétoknak ejtőernyős tábort a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár bázisán – adta hírül a Magyar Honvédség sajtóosztálya. A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával és a Szolnoki Honvédelmi Sportegyesülettel közös szervezésű eseményen a kadét programban résztvevő tanintézmények középiskolás diákjai vettek részt.

Az egyhetes kadéttábor tizenöt fiatalja közül jó néhányan életük első ugrását teljesíttették, amelyet komoly felkészítés előzött meg. Csak azok vághattak neki életük egyik legnagyobb kalandjának, akik előzetesen, vizsga keretében sikeresen számot adtak tudásokról.

A tanórák mellett számos érdekes előadáson is részt vettek a kadétok, többek között a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár és az MH Kiss József 86. Helikopterdandár feladatrendszerét és működését bemutatókon. A Speciális Ejtőernyős Kiképzési Központban ismerkedtek meg a katonai ejtőernyőzéssel, ahol beszélgethettek a világbajnoki címmel rendelkező magyar ejtőernyős válogatott tagjaival, és megnézhették az ejtőernyős szimulátort – tájékoztatott az MH sajtóosztálya.

Fantasztikus kalandban lehetett része a fiataloknak
Forrás: Magyar Honvédség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában