Összefoglaló

2023.12.19. 20:40

A végéhez közeledik a Szolnoki vár projekt – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Felnőttek között szerzett aranyérmet a tizenkét éves Burai Róbert. Hétvégén rendezték a Shotokan Liga Országos Karate Bajnokság utolsó, évzáró állomását Egerben.

Szakmai konferenciát tartottak a Szolnoki vár munkálatairól. A Szolnoki Művésztelepet körülölelő területen egykoron egy vár állott, amely még az Árpád korban, az oszmán időszakban és a Rákóczi-szabadságharc alatt is nagy jelentőséggel bírt. Ez az építmény mára teljesen eltűnt, azonban a szakemberek azon munkálkodnak, hogy mindez megváltozzon. Erről szólt a kedd délutáni „A Szolnoki vár! - Szolnoki várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt zárórendezvénye is a városházán.

Ünnepi termékeket vizsgál a hatóság a Jászkunságban is. Heteken át a téli ünnepi időszak legnépszerűbb termékeit és vendéglátóhelyeit ellenőrzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A december végéig tartó szezonális vizsgálatot Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a kormányhivatal munkatársai végzik.

Hamarosan elkészül a szabadstrandra vezető út Püspökiben. Új aszfaltréteget kapott a szabadstrandra vezető út Tiszapüspökiben, jelenleg a padkarendezési munkálatok zajlanak.

Szolnok több városrészében osztanak manapság meleg ételeket nélkülöző családoknak, hátrányos helyzetű embereknek. Kedden a Széchenyi városrészben található Zöld Ház földszinti aulájában gyülekeztek rászorulók, akiket a Szolnok Segít Programon keresztül értesítettek az ételadomány-osztásról.

Tíz, kisgyermekes család örülhetett a megtöltött cipősdobozoknak Tiszatenyőn. Játékok, ruhanemű, édesség – leginkább ezeket ajánlották fel Tiszatenyőn az idei Cipős doboz akció során az adományozók. Az összegyűlt ajándékokat kedden szállították ki a rászoruló családoknak.

Diákok adományoztak az átmeneti otthonban Szolnokon. Adományt kaptak a Családok Átmeneti Otthonában élők Szolnokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában