Összefoglaló

2023.12.17. 20:30

Január elsejétől emelkednek a parkolási díjak Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Súlyos balesete miatt nem kezdhette el az orvosi egyetemet a földvári fiú, összefogtak érte. Hosszú rehabilitáció vár Matúz Balázsra, a fiatal fiú még nyáron szenvedett súlyos balesetet. A Mathias Corvinus Collegium egykori diákjáért jótékonysági süteményvásárt szerveztek vasárnap Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti téren.

Január elsejétől emelkednek a parkolási díjak Szolnokon, az eddigieknél drágább bérletek már hétfőtől megvásárolhatók.

Nemzetközi helikopteres képzés szolnoki részvétellel. Szili Zoltán alezredes révén magyar parancsnok-helyettessel kezdi meg működését 2024. január 1-jével Portugáliában az a Multinacionális Helikopter Kiképző Központ, amelyet tizennégy európai ország támogatásával az Európai Védelmi Ügynökség hozott létre, és melyben feladatot kap a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár is.

Megszüntette a duzzasztást Kiskörén a Kötivizig. Mivel uszadékra kell számítani a kiskörei vízlépcső alatti folyószakaszon, ezért megszüntették a duzzasztást.

Adventi ünnepjáró sétát szerveztek Szolnokon. Az ország összes Tourinform irodája szervez városnéző sétát hétvégénként.

Süticsomagokkal köszönték meg a jászberényi mentők munkáját. A finomságokat a Klapka iskola cukrász tanulói készítették.

Két helyi adót is felülvizsgált a képviselő-testület Kunszentmártonban. Az idegenforgalmi esetén az emelésről döntöttek, míg a kommunális adónál a kedvezményezettséget biztosító értékhatárokat gondolták újra.

Pantomimos fogadta a vásárra érkezőket Tiszavárkonyban. Vasárnap délelőtt tartották meg a Tisza Placc Kézműves és Termelői Piac programját a település központjában lévő piacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában