Szoljon Insta

2024.01.21. 11:56

Nemcsak a szolnokiak örömére havazták be ismét a Várkonyi téri dombokat

A hóágyúzás híre láthatóan elért a szolnoki és térségbeli családokhoz, akik közül többen a szánkózást választották hétvégi programnak.

Pakainé Pusztai Nóra

Szánkózó gyermekekkel népesültek be a Várkonyi téri dombok

Fotó: Nagy Balázs

Vasárnap már a kora reggeli órákban gyerekzsivaj hangja töltötte be a Várkonyi tér környékét. Ismét előkerültek a szánkók és egyéb csúszkálásra alkalmas eszközök, a hóágyú a sporthoz elegendő havat hintett a dombokra szombat éjszaka.

A múlt alkalomhoz hasonlóan a délelőtti órákban már alig lehetett a Várkonyi tér környéken parkolót találni, a dombokon is általában csak néhány szánkó méretű hely maradt szabadon. Az adrenalinnal teli élményeknek az ötletesség szab határt, így voltak, akik vonatként összekapcsolódva vagy akár hason csúsztak le a lejtőn. A helyszínen kihelyeztek néhány hócsúszkát is, melyet bárki szabadon használhat, távozáskor azonban vissza kell tenni az eredeti helyére.

– Vigyázz! – hallatszott már messziről, a csúcsról indulók kiáltása.

A hóágyúzás híre láthatóan elért a szolnoki és térségbeli családokhoz, akik közül többen a szánkózást választották hétvégi programnak. Kétség sem férhet ahhoz, hogy mókából és kacagásból a nap folyamán egyáltalán nem volt hiány. Sőt a következő hét elején vélhetően több iskolai csoport is kilátogat a Zagyva- partra. Bár az időjárás előrejelzések szerint csak éjszaka várhatóak mínuszok, néhány napig még alkalmas lehet a terület a téli szórakozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában