Összefoglaló

2024.01.18. 20:46

Színes programok várnak pénteken a Jászkunságban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Adj vért! Adj esélyt! Akár három emberéletet is megmenthet az az egy, aki elmegy, és vérét adja pénteken Törökszentmiklóson.

Számtalan érdeklődőt vonz a Tiszafüred főterén található korcsolyapálya.

Okoseszközökkel bővült a cibakházi óvoda, fejlesztették a Wifi hálózatot is.

A martfűi Játékvár Óvodában terápiás kutyák vendégeskedtek a minap, a jó hangulatú foglalkozás ismétlésért kiált.

Szolnokra látogatott kedden Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke. A szervezet az elkövetkezendő időszakban jelentősen bővíti területi szolgáltatásainak körét, a vállalkozók helyi igényeihez igazodva. Ennek megvalósításával kapcsolatban értekezett dr. Lits József vármegyei VOSZ-elnökkel és Szalay Ferenccel, Szolnok polgármesterével.

Két éve kezdett gyöngykirakózni, azóta ez jelenti a kikapcsolódást Galántainé Kardos Erzsébet számára, akinek kuncsorbai házában a szobák falait több, mint 80, gyöngyökkel kirakott kép díszíti.

Nem túlzás, kuriózum Bajnai Zsolt évek óta tartó és kitartó munkássága Szolnok múltjának, elsősorban a város mára helyehűlt vagy átépített, ritkaság számba menően megmaradt, felújított, vagy elhanyagolt épületei történetének bemutatása. A népszerű blogíró a múltidézéseihez korabeli képeslap-gyűjteményének aktuális darabjait tünteti fel, ezáltal is látványossá és szórakoztatóvá téve a város körüli képzeletbeli időutazást az írásaiban.

Különleges látványossággal lesz szegényebb Szolnok, hiszen bontják az oriáskereket. A kabinok már lekerültek róla, most cikkelyenként szedik szét a haralmas kereket.

Az egyik Tisza-tavi portálon olvasható, hogy nemrégiben egy vízbe fagyott hattyút mentettek a Tisza-tóból.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap az egészséges életmód. Akár szerves része életünknek, akár nem, bizony számtalan jótékony hatása van az életmódváltásnak. Erre tökéletes példa lehet a tószegi származású fiatal, Deák Tamás változása is, kinek sport iránti szeretete már gyermekkorában jelen volt életében.

A Zalaegerszeg az egész meccsen át nyomasztotta a Szolnoki Olajbányászt, de utóbbiak ezt is elbírták.

„Minden vágyott gyermek szülessen meg!” – röviden összefoglalva erre a prof. Kopp Mária által megfogalmazott, a nemzet lobogója mellé tizenöt évvel ezelőtt jelzőszalagként feltűzött jelmondat mentén tartották meg a Családügyi Ankétot csütörtökön a szolnoki TISZApArt Moziban.

Luxus sportkocsi, egy Mustang hajtott neki egy lámpaoszlopnak szerda délután a szolnoki Széchenyi körúton. A sofőr és utasa könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. Az autó azonban csúnyán összetört.

Pénteken elkezdődnek a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvények is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában