Szoljon Insta

2024.02.15. 19:55

Cukisággombóc: szépen cseperedik a berényi állatkert tevebébije – videóval, galériával

Névadóra készül az állatkert, szavazást indítanak majd arról, hogy mi legyen a tüneményes tevelány neve.

Illés Anita

A tevebébi sok időt tölt anyukája közelében, hiszen ott érzi igazán biztonságban magát. A látogatók is szemügyre vehetik már a jászberényi állatkert új lakóját

Fotó: Pesti József

Vanda és Gesztenye nászából született tevecsikó két hete a Jászberényi Állat- és Növénykertben

– Hosszú, 13 hónapig tartó vemhesség után a kis kanca problémamentesen jött világra, és azóta szépen fejlődik. Február 2-án reggel, amikor a gondozók ellenőrizték az állatokat, nagy örömükre a tevekifutónál nem kettő, hanem három tevét találtak. Vanda és Gesztenye új jövevénnyel örvendeztette meg az állatkert dolgozóit és a látogatókat – mondta el érdeklődésünkre Kovács Ágnes gyűjteményvezető-helyettes. A tevebébi közel 40 kilogrammal született, étvágya kiváló, ezért súlya folyamatosan gyarapodik.

A csikók anatómiai jellemzője, hogy fejletlen, lelapított púpokkal látják meg a napvilágot. 

– Neve még nincs. Arra gondoltunk, hogy közös ötletelésre, névadóra hívjuk majd a látogatókat. Az állatkert közösségi oldalán szavazást szeretnénk indítani, hogy kiválasszuk az aranyos tevelány nevét – tette hozzá Kovács Ágnes. 

Megtudtuk azt is, hogy a tevecsikók általában elkerülnek a jászberényi parkból. Mivel Vanda és Gesztenye a Nyíregyházi Állatpark tulajdona, ezért ők döntenek majd a cukiság elhelyezéséről, sorsáról. Néhány hónapig azonban még biztosan megcsodálhatják a látogatók a tevekölyköt Jászberényben. Ottjártunkkor szinte el sem mozdult anyukája, Vanda mellől, de nagyon kíváncsi és kezdi felfedezni a külvilágot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában