Összefoglaló

2024.02.18. 20:40

Megtartották az év első termelői piacát Nagykörűben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Farsangi piacra várták a vendégeket Nagykörűben. Megtartották az év első termelői piacát Nagykörűben vasárnap. A Farsangi Körűi Piac bőséges kínálattal és remek hangulattal várta a vendégeket.

Fergeteges koncertet adott a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar Jászapátin. A város híres szülötte, Rácz Aladár cimbalomművész szellemi öröksége előtt tisztelegve szólt a muzsika.

Zenés táncos mulatsággal és arcfestéssel várták a jelmezbe öltözött gyerekeket Szolnokon. Farsangi mulatságot szervezett a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület és Ligeti József önkormányzati képviselő a Gátőr utcai közösségi térben.

Imahéten tettek tanúbizonyságot a keresztény összefogásról Szolnokon. Ökumenikus imahetet tartottak a közelmúltban Szolnokon. A görögkatolikus templomban, a szandaszőlősi református gyülekezeti házban, a belvárosi római katolikus templomban és az evangélikus templomban nagy érdeklődéssel kísért istentiszteleteken Kurdi Zoltán metodista lelkipásztor, Lédeczi Dénes római katolikus esperes-plébános, Végh Miklós református lelkipásztor és Győri Péter Benjámin evangélikus esperes végzett igeszolgálatot.

Számos adóváltozás lépett életbe, szolnoki szakemberrel beszélgettünk a legfontosabbakról. A januártól hatályba lépő jogszabály-módosítások sok adónemet érintenek. A legfontosabb, az adózókat leginkább érintő változásokról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság osztályvezetője és sajtóreferense beszélt a Szoljon.hu podcastjében. Csányi Pétert Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezte.

Az álomesküvő megszervezéséhez is rengeteg segítséget kaptak a párok a jászsági esküvő kiállításon.

Csoda a vasúti átjáróban: túlélte a kisújszállási biciklis, hogy elgázolta a vonat. Egy vasúti átjáróban tekert a vonat elé egy férfi szombat délután Kisújszállás külterületén.

Népzenész segítette a citera rejtelmeinek elsajátítását Szolnokon. Vasárnap délelőtt citeraoktatást szerveztek A VOKE Csomóponti Művelődési Központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában