Kampány

2024.03.19. 06:55

Már a menstruációs bugyikon is veszekszik a szolnoki ellenzék?

Menstruációs bugyival házalt Györfi Mihály, a DK szolnoki polgármesterjelöltje. Erre megorrolt az LMP-s aspiráns, mert ők már korábban osztottak tamponokat.

Szoljon.hu

Dörgedelmes közleményt kapott a napokban szerkesztőségünk. Feladója Tóth Áron, az LMP szolnoki polgármesterjelöltje volt, aki éles támadást intézett az ugyancsak ellenzéki polgármesterjelölt Györfi Mihály ellen.

Rég elmúlt az egység: Tóth Áron (balra) és Györfi Mihály a legmeglepőbb témában is képes volt „egymásnak esni”
Fotók: LMP, Mészáros János

„Nem csak egy fotó erejéig tartják fontosnak” az ügyet

Tóth Áron annak kapcsán írt, hogy Györfi nemrég higiénés adománycsomagokat vitt az Ökumenikus Segélyszervezet, Családok Átmeneti Otthonába, Szolnokon. A zöldpárt közleményében az állt, az LMP szolnoki szervezete számos pozitív eredményt ért el a menstruációs szegénység elleni küzdelemben, és nem kampányszerűen, egy-egy Facebook-poszt és jól megkalibrált fotó erejéig tartják fontosnak az ügyet, ahogyan például a Demokratikus Koalíció.

A DK polgármesterjelöltje nem kívánt nyilatkozni

Tóth Áron emlékeztetett, kezdeményezésükre helyeztek ki minden szolnoki iskolában női elsősegélydobozokat, adománygyűjtéseik révén pedig jelentős mennyiségű női higiénés terméket ajánlottak fel a szolnoki anyaotthonnak. Tóth személyesen is megnevezte Györfi Mihályt, mondván a DK polgármesterjelöltje maga is tisztában van ezzel. Javasolta neki egyúttal, hogy – a területért felelős alpolgármesterként – inkább tanulmányozza az LMP programját.

Személyes megszólítottsága miatt kerestük az ügyben Györfi Mihályt, de a DK-s jelölt nem kívánt nyilatkozni hírportálunknak.

Korábban még szövetségben indultak a választáson

Györfi és Tóth egyébként 2019-ben még szövetségben indultak Szolnokon, az önkormányzati választáson, a Szolnoki Többség nevű formációban. Ám míg előbbi simán nyert a belvárosban és később alpolgármesteri tisztséget kapott, utóbbi nem szerzett képviselői mandátumot.

Ismert, bár az ellenzék közgyűlési többségbe került 2019-ben Szolnokon, hamar felszalámizták magukat, szövetségük az önkormányzati ciklus derekára eljelentéktelenedett.

Három ellenzéki jelölt pályázott a polgármesterségre

A júniusban esedékes önkormányzati választáson eredetileg három ellenzéki jelölt pályázott a szolnoki polgármesteri tisztségre. Györfi Mihály a DK, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként, Tóth Áron az LMP színeiben, Miskolczi László pedig momentumosként. Utóbbi viszont a DK és a Momentum márciusi országos megegyezése nyomán visszalépett Györfi javára, így két aspiráns maradt az ellenzéki térfélen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában