Összefoglaló

2024.04.07. 21:20

Vonat gázolt halálra egy embert Jászberényben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A családi nap bevételének egy részével a súlyos balesetet szenvedett motoros felépülését támogatják.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A Ljasuk Dimitry által minden évben megszervezett hulladékgyűjtésen ismét több tonna szeméttől szabadítottak már a Tisza-tó bizonyos részeit.

Nemesíteni, jobbítani az emberi életet – ez a dr. Kátai Gábor idézet volt a mottója annak a szombati estnek, melyet a Kátai Gábor Alapítvány már kilencedik alkalommal szervezett meg. A bevételt a Karcagi Kátai Gábor Kórház kapja, a pénzt a biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

Elütött egy embert a vonat Jászberényben, a szerelvény nem megy tovább a baleset miatt, az utasokért mentesítő járatot indít a vasúttársaság.

Életműdíjat kapott Abonytól a város hírneves fogadósa. Nem túlzás: Mészáros István ma már lakat alatt álló gasztrobirodalmával feltette Abonyt a térképre, a mosolyból és anekdotákból egyaránt kifogyhatatlan szakemberrel legendás vendéglőjében beszélgettünk életútjáról, sikereinek titkáról, a Kádár-kori vendéglátásról és a mai nehéz viszonyokról.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány vasárnap, a kunhegyesi Református Nagytemplomban tartotta a Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem Program első búzaszentelő ünnepségét.

Használt, de megfelelő minőségű termékek cseréltek gazdát vasárnap az Aba-Novák Agóra régi épületében.

Bár kiestek A Dalból, nem keseredtek el a szolnoki formáció tagjai.

Két új szakember segíti a hétvégi állatorvosi ellátást Szolnok, Abony és Cegléd térségében. Egyiküket, dr. Bencsik Lilit korábbi cikkünkben már bemutattuk. Kollégája, dr. Szijjártó József szintén vállal ügyeletet.

A magyar-indiai kapcsolatokat erősítette a kulturális program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában