Összefoglaló

2024.04.18. 20:00

Európai elfogatóparancs volt érvényben a páros ellen, Tiszapüspökin kapcsolták le őket – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Összeütközött két autó a Karcagot és Kunmadarast összekötő úton, a berekfürdői elágazásnál csütörtökön délelőtt. A járművekben összesen hárman utaztak. A karcagi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, ahol félpályán, irányítás mellett haladt a forgalom a műszaki mentés ideje alatt.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Egy szolnoki férfi hónapok óta rendszeresen árusított új pszichoaktív anyagot grammonként 4000 forintért. A 2023 vége óta tartó sötét üzelmekről a rendőrök tudomást szereztek. A felderítők április 17-én reggel a lakása előtt fogták el a 36 éves férfit, aki éppen kocsijával indult volna el. 

Idén másodjára rendezte meg a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola a Szakmai kihívás napját. A csütörtök délelőtt zajló versenyen a rendészeti és közszolgálati ágazat tanulói mellett a szépészet, az informatika és távközlés, valamint a kreatív ágazatban tanulók is összemérték tudásukat.

A halőrök két egymást követő napon is tetten értek orvhorgászokat az Tisza árterében, az intézkedéshez rendőri segítséget is kértek. Egy alkalommal egy gyanús autóra lettek figyelmesek a halőrök.

Ruhaneműket, tárgyakat, pénzt és mobiltelefont lopott egy 26 éves jászapáti férfi és egy 19 éves jászapáti nő. A páros egy jászdózsai söröző udvaráról hordozható hangfalat és fűkaszát is magukkal vitt. Utolsó bűncselekményüket április 15-én éjjel követték el, amikor egy jászapáti ingatlanba akartak bejutni, szerencsétlenségükre azonban megszólalt a riasztó, így nem tehettek mást, elfutottak.

„Szolnokon bölcsődétől az egyetemig, de akár a munkahelyig!”, hangzott el a helyben maradást ösztönző sajátos „pályaválasztási tanácsadás” több felszólalótól, több alkalommal is csütörtökön délután a Szolnoki Szakképzési Centrum (SZSZC) Jendrassik György Gépipari Technikum udvarán zajló alapkő-letételi ünnepségen.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 és egy 38 éves tiszaburai férfival szemben. Az idősebb gyanúsított tavaly januártól egészen márciusig tíz alkalommal követett el bűncselekményt, a fiatalabb férfi három alkalommal csatlakozott hozzá.

Szerda délelőtt egy abonyi Móricz Zsigmond utcai családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A házban tartózkodó házaspár azonnal megkezdte a szellőztetést és az épület előtt várta a tűzoltókat, akik később a fürdőszobában működő nyílt égésterű gázbojlernél kimutatták a szén-monoxid jelenlétét.

Egy jászkiséri lakos személyautóval közlekedett Jászteleken április 17-én délelőtt, amikor a rendőrök ellenőrizték. Az egyenruhások megállapították, hogy a 32 éves férfi úgy ült volán mögé, hogy őt a Szolnoki Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől

Európai elfogatóparancs volt érvényben azok ellen a külföldi állampolgárok ellen, akiket a napokban tartóztattak le a törökszentmiklósi rendőrök Tiszapüspökiben. Információink szerint egy párról van szó, akik nemrég költöztek a településre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában