KOSÁRLABDA

2018.04.23. 10:38

Óriási csatában győzte le a JKSE a DEAC csapatát

Változatos, izgalmas meccsen a Jászberény három ponttal legyőzte a Debrecent a középszakasz alsóházi csoportjában. Sikerével a berényi együttes a hátralévő három forduló eredményétől függetlenül bennmaradt az első osztályban.

Varga Csaba

Jogos a jászberényi együttes öröme, hiszen a Debrecen elleni sikerükkel kiharcolták a bennmaradást

Fotó: Gémesi Balázs

Aki nyer, az már biztos, hogy a következő szezont is az első osztály A csoportjában kezdheti – írta a JKSE honlapja. Ez volt a szombat esti Jászberény–Debreceni EAC összecsapás tétje, amit a Bercsényi úti játékcsarnokban rendeztek.

A találkozón a jászfelsőszentgyörgyi általános iskola tanulói voltak a Jászberényi klub vendégei, akik szerencsét hoztak a kék-fehér kosarasoknak.

A találkozó inkább volt küzdelmes, mint színvonalas, de mást nem is lehetett várni a nagy tét miatt. Az első félidőben a vendéglátók egyértelműen jobban játszottak, s jól használták ki a DEAC védekezési hibáit.

A debreceniek csak azért nem kerültek nagyobb hátrányba 20 percnyi játék után, mert nagyon jól dobták a triplákat, s volt egy Armwoodjuk, aki extrán teljesített az egész meccs során. Az első félidőt követően 48–40-re vezetett a hazai csapat.

A harmadik negyed első felében is a vendéglátóknál volt az előny, ám a debreceniek ekkor már sokkal keményebben védekeztek, s mindössze 12 pontot engedélyeztek Rakics Miljanék számára.

Sőt, a jól dobó és keményen védekező DEAC átvette a vezetést, szerencsére csak egy ponttal jártak előrébb, mint a jászberényi alakulat, (60–61). A zárófelvonásban már 66–70-es állást is mutatott az eredményjelző, amikor gyors egymásutánban két triplát is beszórt Kerpel-Fronius Balázs (72–70).

A folytatásban sem maradtak el az izgalmak, a jó napot kifogó Isaiah Armwood egyenlített (72–72), de Rakics triplája ismét hazai vezetést jelentett (75–72). Sőt, Goran Martinic faultja után Rakics három büntetőt dobhatott, miután mindhárom a helyére került, s már hat ponttal vezetett a Berény.

Armwood azonban két duplával jelezte, hogy közel sincs még vége a csatának (78–76). Cseh György zsákolása után úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs, ám a bolgár Ivan Lilov 80–78-ra módosította az állást. A debreceni fault után Remon Nelson értékesítette a büntetőket (82-78). Lilov sem volt rest, beszórta negyedik tripláját is.

Jogos a jászberényi együttes öröme, hiszen a Debrecen elleni sikerükkel kiharcolták a bennmaradást
Fotós: Gémesi Balázs

Mindössze 13 másodperccel a vége előtt Uros Lucsics ellen szabálytalankodtak, a szerb erőcsatár pedig hibátlanul büntetőzött (84–81). Az utolsó támadást a vendégek indíthatták, Velkey János távoli dobása azonban lecsorgott a gyűrűről, így a jászberényiek duplán örülhettek, hiszen legyőzték a DEAC-ot, bónuszként pedig biztosították első osztályú tagságukat.

– Az első félidőben egyértelműen jobb volt a Jászberény – kezdte Berényi Sándor, a DEAC edzője. – Mi feljavultunk a második félidőre, s a végén egylabdás mérkőzésen a szerencse a hazaiak mellé szegődött.

Nikola Lazics, a JKSE edzője pedig azt mondta: – Nagyon fontos és kemény mérkőzés volt, melynek végén sikerült legyőznünk egy nagyon erős Debrecent. Gratulálok a fiúknak, mert egy nagyon nehéz küzdelem végére tettek pontot, azaz kiharcoltuk a bennmaradást!

JP AUTO-JKSE–DEAC 84–81 (23–15, 25–25, 12–21, 24–20)

Bercsényi úti játékcsarnok, 400 néző. Vezette: Papp P., Ádám J., Gál J.

JÁSZBERÉNY: NELSON 16/6, Rakics 9/3, Wallace 8/3, LUCSICS 20/3, Sejfic 17.

Csere: Cseh 4, Kerpel-Fronius B. 8/6, Bazsó, Molnár M. 2. Edző: Nikola Lazics.

DEBRECENI EAC: Martinics 5, Jones 12/6, Velkey 8/6, Bognár 10/3, ARMWOOD 28/3.

Csere: LILOV 16/12, Molnár A. 2, Kósa, Lajsz. Edző: Berényi Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában