Kézilabda

2021.04.14. 18:06

Kunszenti bravúrsiker született a Köröstarcsa otthonában

Mindössze három ké­zicsapatunk volt érdekelt az NB II. Délkeleti csoportjának soros fordulójában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A hölgyeknél Gyulán vendégszerepelt a Mezőtúri AFC-Syngenta együttese. A hazaiak végig vezettek, majd 30–25-re nyertek. A 10. helyen tanyázó mezőtúriak közül Négyesi Tünde nyolc, míg Papp Zsófi öt gólt lőtt.

A férfiaknál továbbra sem tud pontot szerezni a Túrkevei VSE, amelyik a békéscsabai 35–26-os vereség után 29–25-re kikapott a vendég Csongrádi Tigrisektől. A túrkeveiek közül Nagy István hét, Keresztes Mihály pedig hat gólt jegyzett.

Az UniTurn Kunszentmárton KSK a legutóbbi fordulóban 23–19-es vereséget szenvedett a listavezető Törökszentmiklósi Székács KE otthonában. A legutóbbi fordulóban viszont javítottak Danku Csabáék, ugyanis 25–24-re nyertek a dobogóra pályázó Köröstarcsa csarnokában.

Sérülések és betegségek miatt továbbra is tartalékosan volt kénytelen kiállni a kunszenti csapat, sőt Szőke István edző sem irányíthatta az övéit a találkozón. Mintegy húsz percig fej fej mellett haladtak a felek, a félidő hajrája azonban a hazaiaké volt, akik háromgólos előnyt szereztek a szünetig. A fordulást követően Subicz Attila kapus bravúrjainak, valamint Pásztor Ákos és Békési Bence találataival felzárkózott a kunszenti csapat.

A döntés azonban a hajrára maradt, ekkor Kovács András és Gelley Dávid góljaival előbb utolérték ellenfelüket a vendégek, a végjátékban pedig Gelley hétméteresből lőtt góljával a vezetést is átvették a látogatók, amit Subicz kapus bravúrjának köszönhetően meg is tartottak a lefújásig.

A kunszentiek csütörtökön este fél héttől a Csongrád otthonában lépnek pályára.

Köröstarcsai KSK–UniTurn Kunszentmárton 24–25 (13–10)

Kunszentmárton: Subicz A. – Krasznai 1, Danku 2, Gelley 11, Békési 4, Cselovszki 2, Kovács A. 2. Csere: Polgár (kapus) Fekete K. 1, Pásztor Á. 2. Megbízott edző: Polgár András, Kiss József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában