Kézilabda

2022.05.03. 21:52

A miklósiak mellett a mezőtúriak is örülhettek

A férfi kézilabda NB II. Dél-Keleti csoportjában megyei rangadót játszottak Törökszentmiklóson és Mezőtúron, mindkét helyszínen a hazaiak diadalmaskodtak

Varga Csaba

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A kezdő sípszót követően a törökszentmiklósi kötődésű kapus, Polgár András nehezítette a házigazdák dolgát. Az első hazai találatot Csanádi Valter könyvelhette. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Tíz perc játék után 6–6 volt az állás. A folytatásban, egy tíz perces gólcsend köszönt a kunszenti csapatra, kihasználva ezt a székácsosok meg is tudtak lépni hét góllal, amit a félidő végéig folyamatosan növelni tudtak. 21–10-es állással térhettek a csapatok a félidei szünetre.

A második játékrészben a vendég együttes megpróbálkozott a hét a hatos játékkal is, de eredménytelennek bizonyult. A Szloska legénység szervezett védekezésére és gyors lerohanásaira, nem igazán találtak meg az ellenszert. Végezetül A Törökszentmiklósi Székács KE zsinórban a hetedik győzelmét ünnepelhette, ezzel magabiztosan vezeti a tabellát.

– Szervezettek voltunk a fiúk pedig és betartották az utasításokat. A mérkőzést kissé döcögősen kezdtük, ez főleg a helyzetkihasználásunknak köszönhető, de ezen gyorsan át tudtunk lendülni és mi határoztuk a mérkőzés tempóját. – nyilatkozta Szloska Krisztián a lefújást követően.

– Az első tizenöt percet leszámítva mind támadásban mind védekezésben felül múltak minket a miklósiak. Elismerés a Székácsnak a győzelméhez – mondta a mérkőzést Szőke István.

Törökszentmiklósi Székács KE– Kunszentmártoni KSK 40–29 (21–10)
Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette: Hajdu, Halász. 
Székács KE: Varga  I. 1 – Csanádi 5, Nyeső 6, Szöllősi  B.1, Holló 12, Nyikos 3, Zsigmond 3. Csere: Rizinger (kapus), Pásztor G. 1, Dócs 5, Szollár 2, Sütő 1. Edző: Szloska Krisztián.

Kunszentmárton: Polgár – Gelley 12, Kovács Sz. 4, Cselovszki 2. Krasznai 3, Bernáth, Branyiczki 3. Csere: Subicz (kapus), Fekete K., Kovács A. 2, Danku 1, Fekete B. 2, Losoncz. Edző:  Szőke István.

Szomszédvárak csatáztak Mezőtúron. A hazaiak végig vezettek a mérkőzésen, de Túrkeve sem adta fel, ott loholt ellenfele nyomában.  A második félidőben már nyolc gól is volt a mezőtúriak előnye, a végén azonban  kozmetikázták az eredményen a lelkes vendégek.  

Mezőtúri AFC-Syngenta–Túrkevei VSE 30–25 (13–11)
Mezőtúr 100 néző. Vezette: Babidorics, Reszegi.   
Mezőtúr: Lipták – Zalai 4, Dénes  Á. 2, Sütő 4, Andrikó 4, Soós B. 4, Zvolenszki 4. Csere: Czikó (kapus), Kocsor, Kovács T. 2, Papp K. 4, Sárosi, Schnetter 4, Tesényi. Edző: Boda Péter.

Túrkeve: Kiss A. – Nagy I. 2, Debreczeni G. 3, Gönczi 3, Fábián 1, Dékány 3, Sipos M. 4. Csere: Poták (kapus), Keresztes M. 4, Keresztes I., 4, Farkas S., Simon M. 1, Garaguly, Debreczeni B., Kelemen G. 1. Edző: Tímár Lilla. 
– Nem voltunk koncentráltak a mérkőzésen. – értékelt Boda Péter, a Mezőtúr edzője. 

– Több tucat ziccer kimaradt annak ellenére, hogy jó játékok voltak. Ennek ellenére a győzelem most a legfontosabb, hiszen a Makó vereségével már az ezüstérem biztos megvan.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában