Kosárlabda

2023.06.09. 12:18

Új csarnokban kezdi a következő idényt a Cegléd

Alig három hete hogy lefújták a kosárlabda NB I/B küzdelmeit. Térségünk csapatai, a Jászberényi KSE és a Ceglédi KE épp egymás ellen döntötték el a végső helyezéseket. Az előbbi gárda a hetedik, míg az utóbbi a nyolcadik pozícióban zárta a szezont.

Varga Csaba

Puskás Artúr edző marad, de az állományban lesznek változások Jászberényben

Fotó: Pesti József

A ceglédi gárda újoncként, új vezetőedző, Siska János irányításával vágott neki a közel tízhónapos évadnak. A klub vezetői a biztos bennmaradást tűzték ki. Féltávnál még a tizedik helyen tanyáztak, aztán evés közben jön meg az étvágy jeligére bravúros hajrával megszerezték az alapszakasz nyolcadik helyét. A negyeddöntőben nem volt esélyük a későbbi bajnok NKA Péccsel szemben, a következő körben óriási harcban, némi balszerencsével veszítették el a DEAC U23-as legénysége elleni párharcot. A hetedik helyért folyó csatában néhány pont különbséggel maradtak alul a Jászberény ellen.

Két dolog már biztos, az egyik, hogy három évad után a csapat elhagyja szolnoki albérletét, ugyanis elkészült Cegléden az új sportcsarnok, ami a kosarasoknak is otthont ad. A másik, hogy továbbra is Siska János irányítja majd az együttest.

Lapunk úgy tudja, az elmúlt évad állományából távozik a szlovén center Sedin Karavdic és Kovács Benedek. Mellettük lesznek további távozok és persze érkezők is, de amíg nincsenek aláírva a szerződések, addig a klub nem kommunikál átigazolási ügyekben. Tervekről azonban hallani, hiszen az új csarnokhoz jó csapat is dukál. Néhány évad múlva a hölgyek mellett a férfiakat szeretnék a legmagasabb osztályban látni a Pest vármegyei településen.

Ceglédnek még nem, de Jászberénynek volt már volt csapata az élvonalban, több mint tíz évig szerepeltek a legjobbak között. Két esztendeje, hogy búcsúzott az élvonaltól a JKSE. Tavaly közel álltak a visszatéréshez, a Honvéd azonban megelőzte őket a bajnoki címért folyó versenyfutásban. Ezúttal az alapszakasz hatodik helyén zártak, közben bejutottak a Hepp Kupa elődöntőjébe, ám a MAFC elleni bajnoki negyeddöntő előtt leváltották Miljan Rakics vezetőedzőt, a helyére Puskás Artúrt nevezték ki, aki cirka 15 éve játszott, majd edzősködött is Jászberényben.

– Kilenc mérkőzésen irányítottam az együttest – mondta lapunknak Puskás Artúr – Az első körben sajnos elbuktuk az öt meccsen át tartó MAFC elleni negyeddöntőt. A folytatásban két egy labdás mérkőzésen veszítettünk a BKG együttesével szemben, majd jobbnak bizonyultunk a Ceglédnél a hetedik helyért folyó párharcban. Ha a jövőmre kíváncsiak, igen maradok Jászberényben. Egyelőre annyit mondhatok, hogy szabad kezet kaptam az átigazolásokkal kapcsolatban, és folynak az egyeztetések a játékosokkal.

Az sem titok, hogy az elmúlt évekhez képest szerényebb költségvetéssel vágunk neki az elkövetkező évadnak. Az ideinél fiatalabb, még harcosabb társaságot szeretnénk majd látni jászberényi színekben.

Egyelőre annyi biztos, hogy augusztus elején kezdjük a felkészülést, a sok munka közepette tesztmérkőzésekkel akarunk hangolni az előttünk álló szezonra.

Az NB I/B Piros csoportjának végeredménye: 1. NKA Pécs, 2. Pécsi VSK-Veolia, 3. Vasas Akadémia, 4. MAFC, 5. BKG-Prima Akadémia, 6. DEAC U23, 7. Jászberényi KSE, 8. Ceglédi KE. 9. TF-BP, 10. Phoenix-MT Fót, 11. Salgótarjáni KSE, 12. Óbudai Kaszások, 13. Veszprém KK, 14. Nagykőrösi Sólymok KE.

A bajnok NKA Pécs feljutott az NB I. A csoportjába. A Nagykőrös és a Veszprém kiesett, feljutott a MEAFC Miskolc és a Budafok gárdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában