Kosárlabda

2024.01.07. 08:49

„Úgy éreztem a Sopronban jobban működött a gyilkos ösztön” – mondta a legutóbbi vereség után az Olajbányász edzője

A kosárlabda-bajnokság slágermeccsén 84–80-as vereséget szenvedett a Szolnoki Olajbányász a vendég soproni csapattól.

Varga Csaba

Szarvas Gábor

Fotó: Mészáros János

– Megérdemelten nyerte a találkozót a soproni csapat – mondta a lefújást követően Szarvas Gábor, az Olajbányász edzője.

 – Egész egyszerűen úgy éreztem, bennük jobban működött a „gyilkos ösztön”, ami ahhoz kell, hogy egy ilyen derbit meg tudjon nyerni a csapat. Taktikailag felkészülten vártuk a meccset. Míg a pályán férfias küzdelem, addig a kispadokon komoly sakkjátszma zajlott. A fentebb említett akarat elsősorban a lepattanó csatában volt érezhető. Hazai pályán nem engedhetjük meg, hogy ebben a lényeges mutatóban alul maradjunk tizeneggyel! Tizenhárom támadó lepattanót szedett az ellenfél, amiből tizenöt pont körüli eredményt hoztak második szándékból. Megint sok labdát adtunk el és kihagytunk tizenegy büntetőt. Így hiába védekeztünk jól több szakaszban is, az említettek vereséghez vezettek.

A Sopron szakvezetője, Gasper Potocnik pedig ekképp nyilatkozott: 

– Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, jó érzés volt Szolnokra érkezni! Kicsit olyan, mint amikor hazaérkezik az ember. Nem szeretnék mélyen a taktikai elemekbe mélyedni, mert ma este az volt a fontos, hogy együtt maradtunk a legkeményebb pillanatokban is. Minden nehézségünk ellenére, mint például a fault problémáink vagy az új játékos beillesztése, meg tudtuk őrizni az összhangot és a megfelelő hozzáállást, a küzdeni akarást. Ez hozott számunkra egy nagyon fontos győzelmet egy nagyon nehéz idegenbeli találkozón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában