Labdarúgás

2024.02.05. 14:49

Kemény lesz az első négy mérkőzés, de a biztos középmezőny a cél Tószegen

Ötmérkőzéses nyeretlenségi sorozattal kezdte a szezont a Tószeg, de az edzőváltáson átesett alakulatnak Urbán-Szabó Viktor megbízott edzővel sikerült elérni a kitűzött őszi célt, és stabil bennmaradó helyen telelnek.

Kiss Ádám

Aranyos Patrik (jobbra) góljaira tavasszal is számít a Tószeg

Fotó: Pesti József

– Elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével – kezdte értékelését az edző. – Amikor átvettem az irányítást, az volt a célom, hogy stabil bennmaradó helyen teleljünk. Ez sikerült is, bár van hiányérzetem, jó pár pontot elhullajtottunk. Ezek közül a Kunhegyes elleni vereség és a kenderesi döntetlen a legfájóbb.

A tavaszi menetelésnek jelentősebb játékosmozgás nélkül vágnak neki a tószegiek. A Kunszentmártontól érkezhet Polák Gergő, aki jelenleg is a csapattal edz, az ő esetében még az egyesület jóváhagyására várnak. Az őszi keretből egyedül Veréb Viktor jelezte, hogy távozni szeretne.

– Január 5-e óta tart a felkészülés, heti három edzéssel – számolt be a tószegiek téli programjáról a vezetőedző. – Korainak tűnhet a kezdés, de az erőnléten mindenképp javítani szerettem volna. Az edzéseken jó létszámmal vagyunk jelen, elégedett vagyok az elvégzett munkával. Sajnos csak két edzőmérkőzést és egy mini tornát tudtunk lekötni, így nem volt sok lehetőségünk tesztelni a begyakoroltakat. A Pilis ellen kicsit fáradtabban mozogtak a játékosok, 5–1-es vereséget szenvedtünk. A Lurkó elleni 0–0 alkalmával azonban pozi­tív dolgokat is láttam. A felkészülési tornán a Zagyvarékas és a Tiszajenő csapatával 45 perces mérkőzéseken gyakoroltunk, mindkét találkozón 1–0-ra maradtunk alul.

A nyáron Martfűről érkező Kovács Tamás kilenc találattal vezeti a házi góllövőlistát, a saját nevelésű Aranyos Patrik pedig hétszer volt eredményes. E két játékos szerezte a csapat góljainak felét, így Urbán-Szabó joggal lehet elégedetlen a támadójátékkal.

– Van még miben fejlődnünk, ősszel leginkább a gólszerzéssel voltak gondok, tavasszal javítanunk kell a helyzet­kihasználásunkon. Az első négy mérkőzés kemény lesz, a Tiszaföldvárral, a Jászfényszaruval, a Szajollal és a Törökszentmiklóssal is találkozunk. Természetesen minden meccsen győzni akarunk, a lehető legtöbb pontot szeretnénk összeszedni, hogy a szezon végére bebiztosítsuk helyünket a középmezőnyben – zárta gondolatait Urbán-Szabó.

A Tószeg őszi eredményei:

Tószeg–Tiszaföldvár 4–5, Jászfényszaru–Tószeg 2–1, Tószeg–Szajol 2–4, Tószeg–Törökszentmiklós 0–4, Tiszagyenda–Tószeg 6–1, Tószeg–Rákóczifalva 4–1, Jánoshida–Tószeg 1–1, Tószeg–Kisújszállás 2–0, Mezőtúr–Tószeg 5–2, Tószeg–Lurkó Focimánia 4–0, Jászberény–Tószeg 4–1, Tószeg–Kunszentmárton 2–0, Cserkeszőlő–Tószeg 0–3, Tószeg–Kunhegyes 4–5, Kenderes–Tószeg 2–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában