Futsal

2024.03.20. 16:00

A szolnoki Gajzágó Flóra gólokkal járult hozzá a válogatott sikeréhez

Jövőre, 2025-ben rendezik meg az első női futsal-világbajnokságot. Az őszi selejtezők előtt a magyar válogatott a napokban a szerbiai Vrnjacka Banjában egy ötcsapatos, nemzetközi felkészülési tornán vett részt, melyen végül a második helyen zárt. A szolnoki kötődésű Gajzágó Flóra is tagja volt a mieink keretének, sőt gólokkal járult hozzá az ezüstéremhez.

Kovács Levente

A hétvégén egy felkészülési tornán vett részt a magyar női futsalválogatott, melynek keretében helyet kapott Gajzágó Flóra is.

 

Gajzágó Flóra, magyar válogatott, futsal
Gajzágó Flóra összesen négy gólt szerzett a felkészülési tornán
Fotó: mlsz.hu


A mieink az első mérkőzésen rögtön a házigazdákkal szemben léptek pályára, és az első perctől kezdve szomszédaink fölé nőttek. Frank Tamás együttese végül 6–2-es sikert aratott a szerbek ellen, amelyből – egy öngól mellett – Horváth Viktória egy mesterhármassal, Kiss Gréta és a szolnoki származású Gajzágó Flóra pedig egy-egy találattal vette ki a részét, így győzelemmel indítottuk a tornát.

A második meccsen szintén egy szomszédos ország válogatottja, Szlovákia várt a magyarokra. A találkozón Gajzágó hátára vette a csapatot, már az első félidőben kétszer betalált, a második játékrészben pedig a szlovákok szépítő találata után ismét eredményes volt, így mesterhármasának köszönhetően 3–1-re nyertünk.

A harmadik összecsapáson Frank Tamás lányai már egy nehezebb rivális, Csehország ellen mérkőztek meg, amely hamar vezetést is szerzett. Balogh Noémi révén még az első felvonásban egyenlíteni tudtunk, a másodikban Kota Gabriella góljával pedig a fordítás is összejött. A magyarok 2–1-re diadalmaskodtak, és első három mérkőzésüket megnyerték, így az utolsó, franciák elleni – amely szintén százszázalékos volt három meccs után – találkozón a tornagyőzelem volt a tét Magyarország számára.

A gallok viszont már nagy falatnak bizonyultak, még annak ellenére is, hogy Tagyi Vivien találatával nálunk volt az előny a meccs elején. Franciaország még az első félidőben egyenlített, a fordulás után pedig még háromszor eredményes volt, Horváth gólja már csak a szépítésre volt elég, végül 4–2-re kikaptunk.

A magyar válogatott a második helyen végzett kilenc megszerzett ponttal a szerbiai felkészülési tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában