Kerékpár

2024.03.12. 09:00

Újra van országúti kerékpáros csapata vármegyénknek

A klub második megméretésén rögtön dobogós helyen végzett a Karcag Cycling versenyzője.

Kiss Ádám

Idén alakult vármegyénk egyetlen országúti kerékpáros csapata, a Karcag Cycling. Az együttes vezető sportigazgatójának, Stubán Ferencnek a neve ismerős lehet a hazai kerékpársportot kedvelők körében: a szakember közel harmincéves gyakorlattal és komoly nemzetközi kapcsolatokkal bír, korábban több magyar és olasz csapatnál is dolgozott.

Karcag Cycling, kerékpár
Rangos versenyeken indulnak idén a Karcag Cycling versenyzői
Fotó: Karcag Cycling/Facebook

Szerettünk volna egy klubot létrehozni azoknak a magyar tehetségeknek, akik kiöregedtek az olasz dilettanti mezőnyből, valamint azoknak, akikben még megvan a kraft, de itthon már nem találtak megfelelő versenyprogrammal rendelkező sort maguknak. – kezdte a bemutatkozást Mihály Norbert sportigazgató.

A csapat tagja a kétszeres országúti magyar bajnok Filutás Viktor is, aki korábban olasz és lengyel kontinentális besorolású csapatoknál is kerékpározott.

– Nemzetközi szinten is erős programot tudunk biztosítani a versenyzőinknek – tért át a szakmai részre a vezető. – Jelenleg klubcsapatként vagyunk nyilvántartva, ennek ellenére olyan versenynaptárat sikerült összeállítanunk, ami majdnem megegyezik a kontinentális besorolású csapatokéval.

A kontintentális besorolás a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség egyik kategóriája, amely lényegében a kerékpársport „harmadosztálya”. A legmagasabb szintet a WorldTeam csapatok képviselik, nekik valamennyi World Tour versenyen kötelező a részvétel, mint például a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta de Espana. Őket követik a ProTeam, majd a kontinentális besorolású klubbok.

– A csapat zöme nagyon fiatal – ezt már Filutás Viktor osztotta meg lapunkkal. – De nálunk versenyez Solymosi Márton is, aki már több mint 15 éve kerékpározik profi szinten. Elsősorban nem húzónevek, hanem mentorok szeretnénk lenni a klubbon belül.

A csapat két versenyen is indult idén, az egynapos olasz Coppa San Geo-n Hrenkó Norbert a második sor mögött ért célba, a IV. Kajdacs Nagydíjon pedig Filutás Viktor harmadikként végzett.

– A hosszútávú célunk az, hogy megkapjuk a kontinentális besorolást – vázolta fel jövőbeli terveit Mihály Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában