Összefoglaló

2023.12.27. 13:55

Önkéntes katonák mentették a sérülteket, felkavaró balesetek történtek a jászkunsági utakon augusztusban

Tartálykocsi, személyautó és kamion is árokba borult, a figyelmetlenség több közúti balesethez is vezetett augusztusban. A Jászkunságban adathalász csalók csaptak le, kiürítve néhány bankszámlát.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Súlyos sérültek mentésére siettek a katonák

Egy pillanatig sem habozott, azonnal a bajba jutottak mentésére indult néhány szolnoki katona a 4-es főút Törökszentmiklós és Szajol közti szakaszán történt balesetnél.  Közvetlenül a járművük előtt egy tartályt szállító teherautó és egy személyautó ütközött össze, majd mindkét jármű az árokba sodródott. Az önkéntes honvédek segítettek a sérülteknek, majd biztosították a helyszínt a mentők kiérkezéséig.

Szörnyethalt az autó sofőrje a tiszaföldvári balesetben

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó a 442-es főút 25-ös kilométerénél, Tiszaföldvár térségében. Ahogy a vármegyei katasztrófavédelem részletezte, a baleset következtében mindkét jármű az árokba borult. A személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. 

Elaludt a volán mögött, majd fának csapódott autójával a tiszaföldvári sofőr

Fának ütközött autójával egy tiszaföldvári lakos Martfű külterületén. Elmondása szerint elaludt és lehajtott az úttestről. A baleset következtében a gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett.

Bankszámlákat csapoltak le az adathalászok

Több online csalás is történt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Kunhegyesi és törökszentmiklósi lakost tévesztettek meg, pénzt csaltak ki tőlük az adathalászok. A rendőrség – az esetek kapcsán – fokozottabb figyelemre kérte a lakosságot, és a módszerekre irányították rá a figyelmet. Ez ugyanis egy álnok taktika, amely során a bűnözők látszólag érdeklődő vásárlóként állítják be magukat, és rejtett módon próbálják megszerezni a hirdetők személyes és pénzügyi adatait.

Lopott SZÉP-kártyával vásároltak be a családi rendezvényre

Miután észrevette a tulajdonos a SZÉP-kártya eltűnését, bejelentette azt a pénzintézetnél. Kiderült, hogy pár ismeretlen több mint 600 ezer forintnyi értékben vásárolt élelmiszert a kártyájával. Végül taxit hívtak, mert máshogy nem bírták hazavinni a sok beszerzett árut. Ahogy a rendőrség közölte, a vásárlás után 2 nappal 30 fős családi főzést szervezett a család, ezért az értékek egy részét tudták csak lefoglalni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában