Összefoglaló

2023.02.04. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 04.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A verseny céljai között a sportág népszerűsítése is szerepelt

Fotó: Kiss János

Egzotikus gyümölcsökből nincs hiány Iglódi Ferenc cserkeszőlői fóliasátrában. Papaja mellett citrom, narancs, guava, sőt, még törpebanán is terem a kertészetében. A meleg, párás levegő kedvező a növényeknek, a sátor a széltől és csapadéktól is megvédi azokat.

Számvetést készítettek a kertvárosi fiókkönyvtárban, készülnek a tavaszra. Tavaly összesen 877 dokumentumot kölcsönöztek ki a városrész könyvtárában.

Február 4-e a rák elleni küzdelem világnapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rettegett betegségre és a megelőzés fontosságára. A világméretű kezdeményezéshez a Jászberényi Egészségfejlesztési Iroda ismeretterjesztő előadásokkal és közös sétával csatlakozott. 

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség Országos egyesített páros bowling versenyt rendezett szombat délelőtt a Bowling Centerben.

A jövő félévben is nyitva áll a diákok előtt a Tiszaroffi Továbbtanulási és Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat, melynek küldetése a Tiszaroffon, Tiszaburán, Tiszagyendán, Kőteleken, Tiszasülyön és Tiszabőn élő fiatalok segítése az oktatásban. 

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kihasználta a téli csapadékos időszakot, valamint a folyók áradását. Az elmúlt időszakban tetemes mennyiségű, idén eddig mintegy tizenegymillió köbméter víz visszatartását végezte el, ami segítséget jelenthet egy újabb aszályos nyáron.

Vezetés közben lett rosszul, nem tudták megmenteni az autós életét a szolnoki Vízpart körúton. Megpróbálták újraéleszteni, ez azonban sajnos nem sikerült.

Légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában