Összefoglaló

2023.02.22. 19:26

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 22.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szalay Ferenc polgármester Turi Lászlóval, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetőjével, illetve Smile-val, a mentőkutyával

Fotó: Nagy Balázs

A törökországi földrengés helyszínén dolgozó térségbeli életmentőket és kereső kutyáikat fogadták a szolnoki városházán szerdán. Szalay Ferenc polgármester a város, a vármegye és az egész ország nevében a Szolnokért Emlékérem arany fokozata elismerést adományozta az erős szolnoki kötődésű szakembereknek. 

Hiába dolgozik az állatbefogó, folyamatosan gondot okoznak az utcán kóborló ebek Tiszapüspökiben. A hűséges négylábúak kis gazdáikat kísérik reggel óvodába és iskolába, ám becsengetés után rendszerint az utcán közlekedő biciklisekre, motorosokra támadnak

Kerékpárost gázolt egy figyelmetlen sofőr Jászberényben, a Bercsényi úton. Az autós megfordulási szándéka miatt tolatásba kezdett, nem figyelt azonban a járdán közlekedő kerékpárosra, akit elütött. A balesetben a kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.

Több lopással is gyanúsítanak egy 27 éves jászladányi férfit. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi ismerősét azzal fenyegette meg, ha nem kap tőle pénzt, akkor rágyújtja házát és szétveri a kint parkoló autókat.

Két helybeli érkezett az egyik szolnoki bevásárló központhoz február 21-én. Egyikük az áruházi biztonsági emberének kerékpárjára vetett szemet, míg a másik a műjégpálya mellett működő keringető szivattyút vette magához. Az elkövetők azonban rendkívül amatőrök voltak, emiatt pedig gyorsan a rendőrségen találták magukat.

Közel négy kiló kábítószert rejtegetett a lakásában egy szolnoki férfi. A nyomozók február 21-én délután kutatást tartottak a feltételezett elkövető lakásán, ahol több mint hárommillió forint készpénzt is találtak. A Szolnoki Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja az eljárást.

Szerda délután ült össze a február elsején megalakult új képiviselő-testület Jászberényben. A tanácskozás érdemi részében elsőként egy sürgősségi indítványt vettek napirendre, mely a Malom épület oktatási célra történő hasznosításáról szólt. 

Életét vesztette kedden egy tanár a dél-franciaországi Saint-Jean-de-Luz egyik magániskolájában, miután tanóra alatt az egyik diák megkéselte. A 16 éves diákot a helyszínen előállították, tettestársakat nem keres a rendőrség. Az áldozat egy ötven év körüli, spanyol nyelvet oktató tanárnő volt.

Édesapja vehette el a szüzességét annak a 13 éves diáklánynak, akit a történelemtanára is molesztált az egyik Békés vármegyei iskolában. A lány ráadásul ekkor még csak tízéves volt. Az apát és a tanárt is letartóztatta a bíróság, a gyerekre azóta a nagymamája vigyáz. 

Három személyautó karambolozott az 54-es főút 30-as kilométerénél, Bócsa térségében kedden délután. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi egy fának csapódott. Az egyik autó sofőrje a karambol során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, további két ember megsérült. A balesetnek a jánoshalmi polgármester is részese volt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában