Összefoglaló

2023.02.24. 19:36

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 24.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Győrfi Mihály és Fejér Andor alpolgármesterek is megkoszorúzta az emléktáblát

Fotó: Nagy Balázs

Országosan is egyedülálló a SZIVEM projekt, melynek zárórendezvényét pénteken tartották a szolnoki városháza Hubay Ferenc dísztermében. A példaértékű projektben az E.ON Hungária Csoport és az önkormányzat közösen ötletelt és dolgozott. A telepített napelemeknek köszönhetően fenntartható módon fedezik a város energiaszükségletének egy részét.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek péntek délután Szolnokon. A vármegyeszékhely önkormányzata a Tisza Szálló falának emléktábláján helyezett el koszorúkat. 

Február 19. a Magyar Ápolók Napja, melyet Kossuth Zsuzsanna, egykori országos főápoló születésnapján ünnepelnek országszerte. Ebből az alkalomból pénteken a Jászkunságban is elismeréseket adtak át a kiváló munkát végző szakembereknek, valamint azokat is köszöntötték, akik már negyven évet töltöttek el a pályán.

Terhes nő zúzta szét egy autó ablakait és szélvédőjét Jászkiséren. A nő bottal és pajszerrel esett neki volt párja ingatlanának és autójának, miután megtudta, hogy a szóban forgó épületet a férfi megvásárolta, gyermektartási díjat azonban nem fizet.

Kigyulladt egy 25 négyzetméteres, tűzifa tárolására használt melléképület péntekre virradóra Szolnokon, a Vihar utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy kutya maradványait találták meg az épületben, míg a szomszédos, tűzzel érintett melléképület padlásterében húsz galamb szintén elpusztult.

Lángra kapott egy tetejére borult személyautó csütörtök délután Szolnokon, a Törteli úton. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be, megakadályozva, hogy a járművet elemésztő tűz a közeli aljnövényzetre is átterjedjen.

Egy 20 éves férfi megismerkedett és találkozót beszélt meg egy nővel, de a randevún egy férfival találta szemben magát. Ám ha már így esett, utóbbi beült mellé a kocsiba, elgurultak a lakására, majd jelentősebb italozás után kiugrott az ablakon, s elkötötte a sértett autóját.

Életét vesztette az a 18 éves fiú, akit szombat éjjel késeltek meg Budapesten, mikor egy buliból hazafelé indult barátaival. A támadó elmenekült a helyszínről, fél nappal később otthonában elfogták a rendőrök.

Tisztázatlan okokból lezuhant egy helikopter csütörtökön este Páty közelében. A gép Budaörsön szállt fel. A pilótának sikerült megőriznie a lélekjelenlétét, és lejjebb tudott ereszkedni, így végül kisebb magasságból csapódott a szántóföldbe az M1-es autópályánál.

Szörnyű baleset történt Budapesten a Mádi utcában. Egy édesanya, miután elhozta kislányát a Napsugár Bölcsődéből, a parkolóban éppen beültette a kocsiba, amikor egy másik autó a kocsijukba csapódott. Mint kiderült, a vétkes sofőr éppen a telefontöltőjét igazgatta, ezért nem figyelt az útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában