Összefoglaló

2023.04.16. 20:50

Jubilált a Jászsági Pálinkamustra és Párlatverseny Jászberényben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Értékőrző programokkal nyitotta meg kapuit a jánoshidai Premontrei Rendház.

Virágbontó hétvége – Cseresznyevirág ünnepet rendeztek Nagykörűben. A helyiek hagyományosan így kérnek áldást a gyümölcstermésre. Idén is bizakodnak.

Több százezer kúttulajdonost is érinthet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a vízjogi engedélyek kiváltása. A korábban ásott vagy fúrt vízvételi helyek esetében is intézkedni kell, a kérelmek benyújtási határideje a jelenlegi jogszabály szerint december 31.

Tavaly még motokrosszpálya állt annak a négyhektáros tanyának a helyén, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alakított ki Tiszabő mellett. A cél, hogy gyakorlati tudást, később pedig szakmát adjanak a hátrányos helyzetű településen élők kezébe.

Új taggal bővült a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport.

Lángok csaptak fel egy karcagi lakóházban.

A Karcagi Kátai Gábor Alapítvány tavalyi jótékony estjének bevételéből sikerült felújítani a kórház berekfürdői üdülőjének a villamos hálózatát, sikerült támogatni a kórház kórusának fellépését, a dolgozók szakmai továbbképzéseken való részvételét. 

Minden a pálinkáról és a jó hangulatról szólt szombaton a Jász Múzeumban, ahol immár a tizedik Jászsági Pálinkamustrát és Párlatversenyt rendezték meg. Rekordmennyiségű, közel háromszáz pálinkaminta gyűlt össze, ami jól mutatja a hungarikumnak számító nemes ital töretlen népszerűségét. A nemzetközi hírű seregszemlére az ország szinte minden szegletéből és a határon túlról is érkeztek résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában