Összefoglaló

2023.04.21. 21:06

Sok érdeklődőt vonzott a szolnoki utazás kiállítás – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Elhunyt a festő-gitáros, Varga Erik. Egy igazi színfolttal lett szegényebb Szolnok.

A tavaszi virágzásban egyre inkább érezhetik a tüneteket az allergiások, már most számos növény pollenkoncentrációja magas, vagy közepesen magas a levegőben. A legagresszívabb allergénnövény, a parlagfű májusban kezd csírázni, érdemes tehát még előtte, vagyis minél előbb elkezdeni az irtását.

Az irányváltást nem jelezte, így kanyarodott egy autó elé csütörtök délután egy biciklis Kisújszálláson, elütötték.

Április elején nyílt meg Hollókői Csipkeház és Csipkemúzeum, ahol a szolnoki csipke is különleges darabjai is láthatók.

Súlyos motorbaleset történt Kunszentmártonnál.

Egyik páciensét a rendelőben sikerült újraéleszteni – odaadással végzi munkáját a díjazott árokszállási orvos.

Idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum, melyet sokan újszászi középiskolaként emlegetnek. Erről a jeles eseményről díszünnepély keretében emlékeztek meg az intézmény meghívott vendégei. 

Sok otthonban nincs megfelelő padló ahhoz Tiszabőn, hogy az édesanyák letegyék a gyermeket, így gyakran kimarad a mászás fázisa a babák mozgásfejlődési szakaszai közül. A 2019-ben átadott Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház szakemberei azon dolgoznak, hogy korrigálják ezeket a lemaradásokat. A három év alatti gyermekeket fogadó intézményben az édesanyák lelkére is nagyon odafigyelnek.

Színes standok, számtalan szórólap – kirándulásra, kikapcsolódásra invitál a huszonnegyedik alkalommal megszervezett Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Hild tér ad otthont.

Mindkét csapat részéről gyenge játék, kifulladó, de küzdő játékosok, Olaj-vereség, lökdösődés és ötödik, döntő ütközet – ezt hozta pénteken a Körmend–Olajbányász mérkőzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában