Összefoglaló

2023.05.19. 20:00

Motorjával együtt repült ki az óriási gömbből egy artista Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Veszélyes közlekedési manővert rögzített egy szolnoki autó fedélzeti kamerája a vármegyeszékhely egyik körforgalmában pénteken délelőtt. A Várkonyi téri közlekedési pontban a külső sávban haladó autó elé nagy sebességgel behajtott egy motoros a Zagyva-híd, Tallinn városrész felől. A videófelvételen jól látszik, hogy egy pillanaton múlt, hogy nem történt baj.

Tizenhét napirendi pontot tárgyalt szerdai soros ülésén a jászberényi képviselő-testület. A tanácskozáson egyebek mellett elfogadták az előző évi költségvetés zárszámadását, de szó volt több közalapítvány tavalyi gazdálkodásáról és a kiemelt sportágak részére kiírt pályázatról is.

Sokáig mozdulatlanul feküdt a földön az az artistalány, aki kizuhant motorjával egy gömbből mutatvány közben a szolnoki előadáson. A sérülthöz azonnal mentőt riasztottak, mint az a Magyar Nemzeti Cirkusz közleményéből kiderült, medencesérülést szenvedett.

Nem érik el jövő tanévben a törvényben előírt minimális 14 főt az örményesi Szalai Sándor Általános Iskola felső tagozatos osztályai, ezért a Karcagi Tankerület javaslatot tett arra, hogy az érintett, 41 tanulót a Fegyverneki Móra Ferenc Általános Iskolába helyezzék át. A településen aláírást gyűjtöttek a felső tagozat megmaradásáért, és a minisztérium kedvező döntésében bíznak.

Várhatóan május 25-én csütörtökön hirdet jogerős ítéletet a Szegedi Ítélőtábla a Kun-Mediátor ügyben. A Szolnoki Törvényszék tavaly január 7-én csalás és sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek az országos köznyelvben Bróker Marcsi néven elhíresült vádlottat. Az elsőfokú bíróság tíz év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mintegy 5 és fél millió forint pénzbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Első alkalommal rendezték meg a Gönczöl Géza emlékmérkőzést, melynek célja, hogy méltó módon tisztelegjenek az abonyi labdarúgás egyik meghatározó alakja előtt. A meccsen az abonyi öregfiúk és a magyar szenior válogatott találkozott, az eredmény viszont csak másodlagos volt, a fő cél a jó hangulat és a megemlékezés volt.

Óriási érdeklődés mellett tartották meg az idei Bringás reggelit Szolnokon. A Kossuth téren a finom ételek és a kávé mellett a közlekedésbiztonságról is bővíthették tudásukat az érdeklődők. A résztvevők között minden korosztály képviseltette magát, nagyon sok kisgyermekes család is érkezett a helyszínre. 

Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral Mezőtúr belterületén csütörtökön reggel a Rákóczi úton, a kijelölt kerékpárúton. A 25 éves nő áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő kerékpárossal. A baleset következtében a nő könnyű sérülést szenvedett.

„Energiatudatos kórház” címet kapott Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legnagyobb egészségügyi intézménye, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. A Virtuális Erőmű Program (VEP) keretében elnyert cím az energiahatékonyság növelése érdekében tett erőfeszítéseket ismeri el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában