Összefoglaló

2023.06.06. 21:00

A gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán mától Karcag lesz Európa legjelentősebb központja – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

– A gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán mától Karcag lesz Európa legjelentősebb központja – mondta avató beszédében Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Karcagon, az Agrosprint Zrt. új üzemének avatóján. A most átadott beruházás eredményeként mára összesen 70 ezer tonna késztermék előállítására képes a vállalat, az új, 9500 négyzetméteres karcagi üzem 15 féle zöldség és gyümölcs feldolgozására alkalmas, technológiája automatizált.

A Béres Alapítvány ismételten jelentős mennyiségű termékadománnyal igyekszik segíteni a háború miatt sokat szenvedő ukrajnai embereket. Ezúttal több mint 7 millió forint értékben egészségvédő termékeket adtak át az ukrajnai civil jótékonysági szervezeteket képviselő Magyarország Ungvári Főkonzulátusának.

Gondot okoznak a patkányok Szolnok dél-nyugati városrészében, de van megoldás – derült ki a közelmúltbeli lakossági fórumon.

Beteg gyermekeket segítő szervezeteket támogattak a leadott kupakok bevételéből a Jászságnak. Most azonban ellehetetlenül a kezdeményezés.

Óriási jelentőségű egyházzenei eseménynek ad otthont hamarosan Kengyel, ahol a Jézus Szíve Templomban még a budapesti előtt meg lehet hallgatni a II. Haydneum Egyházzenei Fesztivál nyitókoncertjét. A darabok között olyan is elhangzik majd, melyet a 17. század óta nem játszottak. A koncert művészeti vezetője Vashegyi György, Liszt Ferenc-díjas karmester.

Tovább bővült a közterületet figyelő kamerarendszer, ezután a Rákócziújfaluba érkező és onnan távozó autókat is rögzítik.

Szolnoki góllal bajnok a DEAC. A csapat – a Magyar Kupa mellett – zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a női NB I-et. 

Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése. A 165 kilométeres határzárat mintegy 10 kilométeres szakaszon meghosszabbították Hercegszántó közelében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában