Lista

2023.06.19. 09:00

Karambol Szolnokon, érzelmes búcsú Karcagon – mutatjuk az elmúlt hét legolvasottabb híreit

Hat évtized után végleg bezár a karcagi iskola, felújítják a Nyáry Lőrinc hidat Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A baleset a Vásárcsarnoknál lévő kereszteződésben történt

Fotó: Mészáros János

1. A férj az alvilági „Keresztapát”, a feleség a cigányvajdát kérte fel (ön)bíráskodni Jászalsószentgyörgyön

A Szolnoki Járásbíróságon június 16-án, péntek délelőtt megtartották a magyar alvilág legrettegettebb figurájának, T. P-nek és négy társának első érdemi tárgyalását abban a büntetőperben, melyben a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat.

2. Hat évtized után végleg bezár a karcagi iskola, könnybe lábadt szemmel búcsúztak el a diákoktól az utolsó ballagáson

Különleges nap volt a pénteki a Karcagi Arany János Általános Iskolában, hiszen a nyolcadikosok ballagása egyben az iskola utolsó tanévének lezárást is jelentette. Az intézményt egy évekkel ezelőtt, a hátrányos helyzetű tanulók magas aránya miatt meghozott bírósági döntés ítéli kényszerű bezárásra.

Az ünnepség a nyolcadikosok ballagásával kezdődött, akik osztályfőnökükkel, Nagy Brigittával búcsúztak el társaiktól és az iskolától 
Fotó: Daróczi Erzsébet

3. Felújítják a Nyáry Lőrinc hidat Szolnokon

A tervezetthez képest néhány nappal később, június 19-én kezdődik a Nyáry Lőrinc hídon lévő kandeláberek és korlátok cseréje, illetve a hídfők lépcsőinek felújítása. A munkálatok miatt a következő három hónapban a forgalomkorlátozások miatt megnövekedett gépjármű-forgalomra kell számítani a térség közútjain.

A Nyári Lőrinc híd
Forrás: Google Térkép

4. Egy BMW és egy Mercedes ütközött a szolnoki Vásárcsarnoknál

Két személyautó ütközött össze Szolnokon, a Boldog Sándor István körúton június 13-án, kedden. A helyszínre a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az egyik járművet. A műszaki mentés idejére félpályás útlezárás mellett, rendőri irányítással haladt a forgalom.

5. Sütőben tartották a készpénzt, meglógott vele az újszászi étterem szakácsa

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy Pest vármegyei lakhelyű férfivel szemben, aki egy újszászi étterem szakácsaként ellopta a raktárból a nem használt sütőben tárolt készpénzt. A férfit korábban már többször is büntették vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

Az elkövető tudomást szerzett róla, hogy a vendéglő tulajdonosa több százezer forintot tárol az egyik sütőben
Forrás: Rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában