Lista

2023.08.14. 09:00

Özönvíz Jászberényben, karambol Szolnokon – mutatjuk az elmúlt hét legolvasottabb híreit

Három jelentős útfejlesztés is zöld utat kapott a Jászkunságban, több ezer gumikacsa lepi el majd a Tiszát Szolnoknál – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Rengeteg csapadék hullott Jászberényben is

Fotó: Pesti József

1. Több ezer gumikacsa lepi el majd a Tiszát Szolnoknál

Jótékonysági céllal gumikacsaversenyt rendez a vármegyeszékhelyen a Rotary Club Szolnok augusztus 20-án. A különleges esemény bevételét autizmussal élő gyermekek fejlesztésére fordítják majd. A gumikacsa verseny délután öt órakor rajtol a folyó Tisza Szálló előtti szakaszán.

2. Ünnepélyesen megnyitották a jubileumi Kárpát-Haza konferenciát Jászberényben

Hagyományőrző, kulturális műsor, termékbemutató nyitotta meg a X. Kárpát-Haza Kulturális és Gazdasági Konferenciát múlt héten szerdán Jászberényben, a Déryné Rendezvényházban. A Csángó Fesztivál Alapítvány és a Kárpát-Haza Klub háromnapos rendezvénye idén is lehetőséget biztosított az anyaországi és a külhoni gazdasági szereplők, kulturális közösségek párbeszédére, a kapcsolatépítésre, valamint az összetartozás erősítésére. 

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a X. Kárpát-Haza konferencia a Déryné Rendezvényházban
Fotó: Pesti József  

3. Három jelentős útfejlesztés is zöld utat kapott a Jászkunságban

A Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat szerint számos útfejlesztési projekt kezdődhet el a közeljövőben. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is örülhetünk, hiszen több beruházás előkészítése indulhat el, illetve folytatódhat. Egyik leghangsúlyosabb, hogy a környezetvédelmi és építési engedélyekkel már rendelkező Csáklya úti híd, valamint az ahhoz kapcsolódó, Szandaszőlőst elkerülő tehermentesítő út előkészítése folytatódhat, elindulhat a kiviteli tervek elkészítése.

4. Két autó karambolozott Szolnokon

Két autó ütközött össze Szolnokon, a Piroskai út és a Tószegi út sarkán múlt hét hétfőn reggel. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket.

5. Elképesztő mennyiségű eső hullott le Jászberényben néhány óra leforgása alatt

Az elmúlt időszakban komoly károkat okozott az Alföldre lesújtó vihar és a vele érkező óriási csapadékmennyiség, mely a Jászkunság északi részén is éreztette hatását. Az idokep.hu adatai szerint Jászberényben valamivel több mint 29 milliméter eső hullott. Volt azonban olyan, aki 58 millimétert jegyzett a Neszűrben, míg mások 39, illetve 52 millimétert regisztráltak. A Hatvani út végén pedig állítólag 60 milliméter esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában