Lista

2023.09.04. 09:00

Halálos baleset Tiszaföldvárnál, díjátadó Szolnokon – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Több szolnoki óvoda élére is új vezetőket neveztek ki, hónapok óta nem tud se főzni, se fürdeni a lakók egy része a szolnoki társasházban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A személyautó eleje szinte teljesen megsemmisült az ütközésben

Fotó: Donka Ferenc

1. Karambol a 442-esen: a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette Tiszaföldvárnál

Augusztus 28-án 14 óra körül egy személyautó közlekedett Tiszaföldvár irányából Kunszentmárton felé, amikor eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetiránya szerinti szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő kamionnal. A baleset következtében a személygépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.

2. Újra lecsaptak az adathalászok a Jászkunságban, lecsapolták a bankszámlákat

A közelmúltban több online csalás is történt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Nemrég egy kunhegyesi és egy törökszentmiklósi lakost tévesztettek meg, akiktől pénzt is kicsaltak az adathalászok. A rendőrség – az esetek kapcsán – fokozottabb figyelemre kéri a lakosságot.

3. Több szolnoki óvoda élére is új vezetőket neveztek ki

Vezetői megbízásokat, jubileumi jutalmakat adtak át augusztus 28-án, hétfőn a Szolnok Városi Óvodák tanévnyitó értekezletén. A frissen végzett és az új kollégákat is köszöntötték a városházán tartott ünnepségen.

A Szolnok Városi Óvodák legújabb kollégái bemutatkoztak a városházán tartott tanévnyitón
Fotó: P. Pusztai Nóra

4. Hónapok óta nem tud se főzni, se fürdeni a lakók egy része a szolnoki társasházban, segítségben bíznak

Csaknem két hónapja szünetel a gázszolgáltatás Szolnokon, a Kút utca 1. szám alatti társasházban. A helyszínen gázszivárgás miatt kellett elzárni a csapot. Fűtési és melegítési lehetőségek hiányában nehéz helyzetbe kerültek a lakók, akiknek egy új belső gázhálózat jelenthetne megoldást. A rendszer költsége azonban milliós terhet ró az itt élőkre...

 A Kút utca 1. számú társasház
Fotó: Mészáros János

5. Szolnok legnívósabb díjait adták át a kulturális központban

Ünnepélyes keretek között adták át múlt hét csütörtökön Szolnok legrangosabb díjait az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében. Az emelkedett eseményen Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit, kitüntetettjeit. Az estébe nyúló gálaműsoron a Szolnok Díszpolgára címet is odaítélték.

Több rangos díjat is kiosztottak a rendezvényen
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában