Szoljon Insta

2023.10.17. 07:17

Rengeteg érdeklődőt vonzott a szüreti felvonulás Tiszajenőn – videóval

Még vármegyén kívülről is jöttek fogatok, hogy csatlakozzanak a tiszajenői menethez. Táncosok ropták, három harmonikás gondoskodott a zenéről, a gyerekeket meg is kocsikáztatták.

Kovács Berta

Nyolc táncos páros ropta minden állomásnál

Forrás: Beküldött fotó

Nagyszabású szüreti felvonulást hoztak össze a szervezők a hétvégén Tiszajenőn. Tizenöt fogat és négy lovas vonult végig a település utcáin, a művelődési háztól indulva és ugyanoda érve vissza egy nagy kör megtétele után. Mint megtudtuk, a program nem csak a helyieket mozgatta meg, Tiszavárkony-Szőlőből, Vezsenyből, valamint Ceglédről, Tiszakécskéről és Jászkarajenőről is érkeztek lovaskocsival. Két fogattal maga Virág József polgármester is kivette részét a forgatagból, az egyik fogatot saját maga irányítva.

Fogatosok és néptáncosok gondoskodtak a hangulatról
Forrás: Beküldött fotó

A menet öt állomáson állt meg, ahol a lakosok is várták őket, hiszen különféle műsorszámok szórakoztatták a népet, de harapnivalót és üdítőt is kóstolhattak a megjelentek. Folyamatosan szólt a harmonika, az énekszó. Fő attrakció az óvodánál és a templomnál várta az érdeklődőket, itt őszt idéző dekorációval díszített környezetben a óvodások is bemutathatták produkcióikat, nyolc néptáncos páros pedig minden megállónál lelkesen ropta.

Az ifjú korosztályra külön programmal is gondoltak: az óvodánál időlegesen kiállt a sorból két fogat, hogy körbevigye a falu utcáin a lelkes óvodásokat és a kocsikázásra vágyó gyerekeket. Ezt követően álltak vissza később a sorba.

A szabadtéri programhoz az időjárás is kegyes volt, kellemes nyárias napsütésben idézték meg az ős és a szüret hangulatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában