Szoljon Insta

2024.01.22. 20:45

Szolnok kiválóságait ünnepelte a város a magyar kultúra napján

A díjazottak munkásságát ismerte el az önkormányzat.

Rimóczi Ágnes

A gálán Szolnok önkormányzata nevében Szalay Ferenc polgármester adta át a vármegyeszékhely legrangosabb kulturális elismeréseit a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás és hagyományőrzés területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereknek

Fotó: Nagy Balázs

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztek városi ünnepséget hétfőn este az Aba-Novák Agóra Kulturális központban. A gálán Szolnok önkormányzata nevében Szalay Ferenc polgármester adta át a vármegyeszékhely legrangosabb elismeréseit a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás és hagyományőrzés területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereknek. A városvezető ünnepi beszédében méltatta az általuk elért eredményeket, s elismeréssel szólt minden hasonlóan fontos munkát végző szakemberről.
A város kulturális értékeinek gyarapításáért idén ketten vehettek át Kaposvári Gyula-díjat. Juhászné Zsákai Katalin zenepedagógus, karvezető és a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület részesült az elismerésben.

Kiváló pedagógiai munkájukért heten részesültek elismerésben. Szurmay Ernő-díjat vehetett át Hanó Jánosné óvodapedagógus, Kocsis Edit, matematika-, fizika- és számítástechnika szakos pedagógus, Nagy Tibor Sándor, a Varga Katalin Gimnázium pedagógusa, Pókász Levente és Szabó Jusztina, Verseghy Ferenc Gimnázium tanárai, Vatai Soma, a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum gyakorlatioktatás-vezetője, valamint a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tantestülete.

Laki Kálmán-díjat kapott dr. Szabó Attila Péter. A Debreceni Egyetem Szolnok Campusának megbízott igazgatója kiemelkedő tudományos teljesítményéért vehette át a megtisztelő elismerést.

Shihan Furkó Kálmán-díjban részesült Békési István, a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola és a Szolnoki Wing Tsun Kung-Fu Iskola vezetője, Bordács Balázs, a Szolnoki Sportcentrum Sportiskolája kajak-kenu szakosztályának vezetője, valamint Lázár Tibor Zoltán, a Repülő Műveleti Főnökség Ejtőernyős-Kiképző Részlegének vezetője, 5. danos karate mester.

Tiszavirág Turisztikai Díjat kapott Kelemen Péter rendezvényszervező. „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerésben részesült Juhászné Antal Gabriella, ének-zene szakos mestertanár, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes, valamint a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület alapítója. Rotary Mecénás-díjat adtak át Tenk László képzőművésznek.
A Szolnokért Emlékérem arany fokozatát vehette át Verebes-Nagy Edit, a Szolnoki Művésztelep irodavezetője, koordinátora, Ecseki Tibor atlétikaedző, valamint Bali József, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alapító, igazgató karnagya.

A díjátadó ünnepségen közreműködött a Bartók Béla Kamarakórus, a Kassai Úti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkórusa, a Légierő Zenekar Szolnok, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Tisza Táncegyüttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában