Összefoglaló

2024.01.20. 20:00

Tehervonattal karambolozott egy személyautó Kengyelnél – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Tehervonat és személyautó karambolozott Kengyel határánál, Tiszatenyő irányába, az andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban. Az esethez a tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Két személyautó ütközött össze Jászberényben, a Boróka utcában szombat délelőtt. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a járműveket.

A kunszenti Széchenyi lakótelepen, a Szent Anna Katolikus Óvodánál ismeretlen eredetű anyagot találtak az ott lakók. A közösségi oldalon közzétett fotó alapján egyből meg is indultak a találgatások, a legtöbben patkányméregre gyanakodnak.

Sorozatos betörések, lopások hírétől hangos néhány tiszazugi település közösségi oldala. Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton polgármestere szerint valóban több elkövetői csoport van, akik mindent loptak az utóbbi időben, ami mozdítható volt. A tervek szerint a következő képviselő-testületi ülésen a rendőrkapitánnyal is tárgyalnak az ügyről, hogy hatékonyan védekezhessenek a városban.

Szinte tapintani lehetett a feszültséget a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium termeiben szombat délelőtt. A térség számos középiskolájában hasonló volt a helyzet, hiszen a nyolcadikosok a központi felvételi feladatsorait írták magyarból, illetve matematikából.

A napokban ismét fontos kérdésekben döntött a a tiszafüredi önkormányzat képviselő testülete. Az ülésen többek között szó volt a következő összejövetel tematikájáról, a Start-munkaprogramról, valamint a Tiszafüredi Halasnapokról is.

Országosan 2023. szeptember végén az egy évvel korábbinál 4,4 százalékkal kevesebb, 228 ezer álláskeresőt tartottak nyilván, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Fókuszban a vármegyék című kiadványából. 

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 2023 első kilenc hónapjában 1488 pár kötött házasságot, 23 százalékkal kevesebb, mint 2022 azonos időszakában. A Központi Statisztikai Hivatal múlt év első három negyedévét taglaló Fókuszban a vármegyék című összefoglalója alapján az országos tendenciához képest szűkebb hazánk valamivel kedvezőbb képet mutat ilyen szempontból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában