Összefoglaló

2024.02.02. 20:40

Két tűzoltó, harminc év, mindez egy helyen, Mezőtúron – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A rézcsövekre fájt a foguk: saját sorházuk tetején pusztítottak a szolnoki fiatalok. Lopás bűntette miatt emelt vádat egy 19 és egy 23 éves férfival szemben a Szolnoki Járási Ügyészség. A szolnoki fiatalok a saját sorházuk tetején lévő napkollektorok alkatrészeit lopták el.

Felháborodott a vádlott az ítéleten: zajos véget ért a kunmadarasi testvérpár tárgyalása. Az elsőrendű vádlott a felfüggesztett börtönt „sokallta”, a nem jogerős ítélet szerint viszont börtönbe kell vonulnia.

Kezdő tűzoltóként riasztották a szajoli vonatbalesethez a kitüntetett mezőtúri alezredest. Két tűzoltó munkáját ismerték el: Ádám Tibor és Bán Lajos is régóta tevékenykedik a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szervezetében. Ádám Tibor kezdő tűzoltóként részt vett a szajoli vonatbaleset kárfelszámolásában is.

Óriáslegók, farsang és disznótor – izgalmas programokat kínál a hétvége a Jászkunságban. Télűző mulatságok, LEGO-napok, hagyományos disznótorok, filmfesztivál – izgalmas, színes eseményeket kínálnak hétvégén a vármegye programjai.

Könyvvásárral segítettek Kisújszálláson, fontos célra költik a pénzt.

Újabb csőtörés okoz fennakadásokat a szolnoki belvárosban, dolgoznak a szakemberek a helyszínen. Az egyre gyakrabban váltakozó hideg-meleg időjárás repedezteti a felszín alatti vízhálózati rendszert.

Elátkozott kereszteződés? Fél nap alatt két baleset történt ugyanott, a szolnoki belvárosban. Mindeközben csőtörésből adódó hibaelhárítási munkálatok is zavarják a járműforgalmat.

„Mintha ágyúval lőnék a házam” – rázós helyzetet teremtett ez a szolnoki fekvőrendőr. Repedeznek a környékbeli házak az érintettek szerint amiatt a fekvőrendőr miatt, amit néhány éve épp az ott élők kértek a forgalom csillapítására. Az önkormányzat szerint szabályos és indokolt a fekvőrendőr léte, de még nincs pont az ügy végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában