Összefoglaló

2024.02.29. 20:55

Kukába dobtak egy kutyatetemet Neszűrben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egyre többen drogoznak Tiszaburán, állítják az érintettek. A probléma súlyára február 25-én, vasárnap egy drogprevenciós séta keretében hívta fel a figyelmet az önkormányzat. Az eseményen közel kétszáz helybéli vonult fel a drogok ellen, köztük néhányan őszintén vallottak érzéseikről.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Szerszámokat, akkumulátorokat, de még autó felnit is elvittek a tolvajok a jászladányi telekről.

Krakkó, majd Prága után a finn fővárosba utazott fotóival Ádám Adrienn. A pillanat varázsa című tárlat Magyarország turisztikai értékeit igyekszik népszerűsíteni, ám most nem egyetlen, állandó kiállítás keretében.

A vármegyei látássérült egyesület szervezésében jött létre az író-olvasó találkozó, ahol látó és vak érdeklődők egyaránt jelen voltak.

A hosszan elhúzódó árvíz rengeteg szemetet halmozott fel Szolnokon is. A PET kupa aktivistái helybeli önkéntesekkel karöltve a tetőzés után máris megkezdték a Tisza belvárosi szakaszának takarítását.

A szolnoki helikopterbázison találkozott a honvédségi vezetés azokkal az obsitosokkal, akik örökre katonák maradnak.

Nem zökkenőmentesen, nem politikai felhangok nélkül és nem cizellált sértegetéseket nélkülözve, ám többségében megszavazta a szolnoki közgyűlés a vármegyeszékhely 2024-es költségvetését. Míg tavaly csaknem 42,8 milliárd forint volt az épp ilyenkor megszavazott főösszeg – amely az évközi többlettámogatásokkal 53 milliárd forintra emelkedett –, addig idén 32,5 milliárd forintról indul a város idei büdzséje.

Végig aludja már a baba az éjszakát? Még nem? Az újdonsült szülők „rémálma” ez a kérdés. A szakember szerint nem kell aggódni, a szülő nem rontott el semmit, csupán minden baba más. Bán Zsófia, csecsemőgondozási konzulens a csecsemők alvásáról beszélgetett Daróczi Dorottya rádiós szerkesztővel a Szoljon.hu legújabb podcastjében.

Ezúttal Tiszaszentimrén tartott fórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Az eseményen az elmúlt három évet, továbbá a fennálló nehézségeket ismertették. Az eseményen Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei elnöke, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke és Farkas Sándor miniszterhelyettes köszöntötte a jelenlévőket.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves, kiskörei férfival szemben, aki több tonna hulladékot borított az út mellé Abádszalókon.

Megrázó, gyomorfogató felvételek láttak napvilágot a minap. A jászberényi Neszűrben egy kutya tetemét találták meg a szemétlerakóban. A helyiek a felelőst keresik, állatkínzásra gyanakszanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában